Mipatio is een unieke woonplek, een project waar we buitengewoon trots op zijn dat het in ons portfolio is opgenomen. Het is een toonbeeld van onze toewijding aan creativiteit en innovatie. Onze inzet heeft geresulteerd in de realisatie van buitengewone leefruimtes. Met deze prachtige binnentuin hebben we een omgeving gecreëerd waarin het hele jaar door heerlijk vertoeven is.

De uitdaging

Het wooncomplex Mipatio in Leeuwarden wil zich niet zomaar als een alledaagse leefomgeving presenteren. Hun visie is om een zeer exclusieve en rustgevende plek aan te bieden aan hun bewoners. Een plaats waarin iedereen niet alleen een thuis vindt, maar ook een oase van rust en sereniteit. De grootste uitdaging was het aanleggen van een unieke overdekte binnentuin van meer dan 1.900 m², vol met natuurlijke elementen. Deze ruimte is bedoeld om de natuurlijke verbinding met de bewoners te versterken.

Het creatieve plan

Het ontwerpen van deze unieke binnentuin vereiste een combinatie van creativiteit, innovatie en technisch inzicht. Elk aspect van de tuin, van de selectie van de planten tot aan de inrichting, werd zorgvuldig overwogen om de natuurlijke sfeer te behouden en te benadrukken. Het natuurinclusieve ontwerp noemen we ‘biophilic design‘. Een ware must als je het echte buitengevoel naar binnen wilt halen. Het gebruik van exotische planten en hoge bomen zorgt voor een gevoel van verwondering en ontzag, terwijl het tegelijkertijd een warme en uitnodigende ruimte biedt voor de bewoners. Dit gevoel wordt verder ondersteund door de vloeiende wandelpaden die je langs alle verschillende plantsoorten leiden.

Het resultaat

Mipatio’s binnentuin is veranderd in een adembenemend groen paradijs dat een uniek aspect toevoegt aan het wooncomplex. De imposante bomen en exotische planten creëren een gevoel van rust en verbondenheid met de natuur. Het ontwerp van de tuin draagt bij aan de exclusiviteit en sereniteit die Mipatio haar bewoners wil bieden. De tuin is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een plek waar bewoners kunnen ontspannen, zich kunnen onderdompelen in de natuur en even kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad.

Een fantastische inzet van alle betrokken partijen en een ultieme kans voor ons bedrijf om te laten zien wat we kunnen! Ook een ambitieus project in gedachten? Neem contact op met onze verkoopafdeling.