Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Natuurlijk verantwoord!

Een tweede natuur!

MVO
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is voor Ten Brinke Interieurbeplanting een tweede natuur.  Commerciële doelstellingen en MVO gaan hand in hand. In alle processen van ons bedrijf – inkoop, productie en personeelsbeleid – hebben wij oog voor duurzaamheid en maatschappelijke welvaart op langere termijn. Altijd draait het bij ons om het vinden van een perfecte balans tussen planet, people en profit.

Planet
Afval scheiden, afval verminderen en afvalkosten verlagen is onze dagelijkse kost. Dat gebeurt door betere scheiding aan de bron, optimalisatie van werkprocessen en recycling. Wij richten onze afvalprocessen zo in dat ze efficiënter verlopen. Zo houden wij de kosten beheersbaar en belasten wij het milieu zo min mogelijk.

Ook in ons inkoopbeleid krijgt duurzaam ondernemen een gezicht: meer dan zeventig procent van onze producten kopen wij in bij duurzame leveranciers.  Bedrijven met een MPS-vignet, hét wereldwijde label dat staat voor duurzaamheid. Wij leveren Fair Flowers Fair Plants, eerlijke producten, geproduceerd onder sociaal verantwoorde en milieubewuste omstandigheden.

People
Het zijn de werknemers die het moeten doen binnen ons bedrijf. Zij moeten zich thuisvoelen en zich verder kunnen ontwikkelen. In onze bedrijfscultuur is ruimte voor persoonlijke groei, nieuwe kansen en ontwikkelingen. Er is vertrouwen en respect voor collega’s en de werksfeer is open. Succesvol zijn is het gemeenschappelijke doel. Ook bieden wij werkgelegenheid en werkervaring aan mensen die in het reguliere arbeidsproces moeilijk een baan kunnen vinden.

Profit
Wij sponsoren verschillende non-profit organisaties.