Adoptie regenwoud Costa Rica
Ten Brinke Interieurbeplanting Adopteer Regenwoud

Samenwerking Adopteer Regenwoud

Bescherm samen met ons het regenwoud in Costa Rica! Een van de meest mooie en bijzondere plekken op aarde. Lees hieronder hoe wij dit samen kunnen bereiken.

Sfeerimpressie costa rica

Geef het regenwoud toekomst

Ten Brinke Interieurbeplanting is een duurzame samenwerking gestart met Adopteerregenwoud.nl, onderdeel van Work with Nature. De Nederlandse non-profit organisatie heeft als missie het beschermen van Costa Ricaans regenwoud en het faciliteren van onderzoeken in dit gebied.

Een deel van de kantoorplanten die wij verkopen komen oorspronkelijk via gecertificeerde kwekers uit Costa Rica bij ons terecht. Hierdoor kunnen wij een ruim assortiment tropische interieurbeplanting bieden. Onze partners leveren uitsluitend planten van kwekers met duurzame plantages. Wij willen graag een steentje bijdragen aan het beschermen van de rest van de nog niet beschermde delen. Dit regenwoud is een van de meest biodiverse gebieden ter wereld en is essentieel om te behouden, voor huidige en toekomstige generaties.

M2 regenwoud

Adopteer Regenwoud, hoe werkt het?

Het regenwoud in Costa Rica is één van de meest mooie en bijzondere plekken op aarde met een hele hoge biodiversiteit aan planten en dieren. Essentieel om te behouden voor huidige en toekomstige generaties. Helaas verdwijnt het regenwoud in rap tempo en dat is zorgelijk.

Daarom zullen wij bij elke nieuwe bestelling vanaf een x bedrag, een extra geldbedrag doneren om elk kwartaal een stuk regenwoud te adopteren. Wij werken met een eerlijke formule: wanneer u meer besteld, wordt er meer regenwoud beschermd. Voor deze bijdrage ontvangt u een prachtig certificaat van Adopteer Regenwoud.

Gepersonaliseerd certificaat adoptie regenwoud

Natuurbeschermingswet

Het land dat Adopteer Regenwoud aankoopt, wordt direct onder de natuurbeschermingswet van Costa Rica geplaatst, waardoor het voor altijd beschermd is tegen commerciële exploitatie. Daarnaast werken zij samen met Costa Ricaanse rangers om ontbossing tegen te gaan. Dit zorgt ook voor betrokkenheid en bewustwording onder de lokale bevolking zodat er niet toch nog tegen het beleid in bomen worden gekapt of dieren worden gestroopt. Op diverse trapcambeelden is er al zelfs bewijs dat er diverse zoogdieren teruggekeerd zijn naar het gebied!

Adoptie regenwoud
Help mee!

Help mee!

Samen met uw bedrijf kunnen wij een duurzaam verschil maken en onze CO2-afdruk compenseren door regenwoud te adopteren.

Foto’s