De groene plantenwand
Slide

PLANTENWAND

De alles-in-één groene oplossing voor uw organisatie.

Een verticale plantenwand is sfeervol, verbetert de akoestiek en zorgt voor gezonde lucht. Natural Greenwalls® zijn in Nederland exclusief bij ons verkrijgbaar.

PLANTENWAND

De alles-in-één groene oplossing voor uw organisatie.

Een verticale plantenwand is sfeervol, verbetert de akoestiek en zorgt voor gezonde lucht.

Slide
WAT IS EEN PLANTENWAND

Hoe een plantenwand haar planten groen houdt

Een plantenwand is een verticale of horizontale oppervlakte bedenkt met planten. Het kan gaan om een complete muur, maar ook bijvoorbeeld om een verrijdbare scheidingswand of losse plantenpanelen. Een plantenwand heeft een sfeervolle uitstraling en zorgt met echte planten voor een gezonde, frisse lucht met de juiste balance in luchtvochtigheid. Er zijn ook kunststof plantenwanden te verkrijgen.

Uitleg hoe een Natural Greenwalls® plantenwand werkt
1. DRUPPELSYSTEEM

Water wordt naar de wand gepompt. Het speciaal ontwikkelde druppelsysteem laat boven ieder bakje water vallen, hierdoor krijgt de gehele wand gelijkmatig water.

2. PLANTCASSETTE

Iedere plant in de wand heeft een eigen plantcassette. Deze zitten individueel vastgeklikt in rails die op uw wand wordt bevestigd. Hierdoor is plantvervanging een fluitje van een cent!

3. BEWATERINGSOVERLOOP

Heeft de druppelaar voldoende water gegeven aan de plant? Dan zorgt deze overloop er voor dat uw plantjes niet verdrinken. Het water stroomt direct naar de lekbak onderaan uw wand, dit restwater verdampt en zorgt voor een verbeterde luchtvochtigheid.

Voordelen van een plantenwand voor op kantoor

Met een Natural Greenwall® plantenwand op kantoor bent u zeker van een effect dat wij vitamine G noemen: schone lucht met een goede luchtvochtigheid, een goede akoestiek en een motiverend uitzicht. Dit verbeterde werkklimaat levert bovendien meer productie en minder ziekmeldingen op.

Bekijk brochure.

USP Ten Brinke Interieurbeplanting plantenwand
Duurzame omgeving met een verticale plantenwand
Duurzaam en modulair
Binnenklimaat optimalisatie met een groene wand
Optimaliseert binnenklimaat
Natural Greenwalls® Exclusief dealer Ten Brinke icoon
Exclusief dealer
Verbeter akoestiek door verticaal tuinieren
Akoestische demping
Onderhoud plantenwand door Sharon

Zakelijk onderhoud

Met een ingebouwd watersysteem is onderhoud van uw plantenwand een fluitje van een cent. Het automatische watergeefsysteem zorgt er namelijk voor dat de beplanting voldoende water krijgt om hun levendige uitstraling lange tijd te behouden. Ook de planten waar u niet zelf niet zo makkelijk bij kunt.

Daarnaast bieden we natuurlijk ook professioneel onderhoud met 100% plantgarantie, wel vijf jaar lang. Zo heeft u écht nergens omkijken naar.

Ontvang een plan op maat.

Mogelijkheden met verticaal groen

Bij Ten Brinke Interieurbeplanting maken we uw plantenwand helemaal naar wens. In elke afmeting en met uw favoriete (levende) plantensoorten. In echte variant of met kunstplanten. Zowel te monteren op een scheidingswand op kantoor als in een grote hal in de horeca of zorg. Voor binnen en buiten, maar altijd ruimtebesparend en recyclebaar.

Laat u inspireren door onze voorbeelden of neem contact op en bespreek vrijblijvend uw wensen.

Diverse op maat gemaakte plantenwanden naast elkaar in een eetruimte

Voorbeelden

Deze organisaties gingen u voor

Dit doen wij ook

Benieuwd wat een groene gevel voor buiten kan betekenen? Ontdek de vele voordelen van groene gevels en hoe ze kunnen bijdragen aan een betere energie-efficiëntie van het gebouw en de biodiversiteit van ons land.

Met een plantenwand tovert u uw kantoor, ontvangsthal of vergaderplek in één keer om tot inspirerende omgeving. Dat doet u eenvoudig met een eyecatching plantenwand voor binnen, maar met een moswand of mosschilderij, een LivePicture (levend schilderij van planten) of een LiveDivider (losstaande scheidingswand) geeft u uw ruimte ook een indrukwekkend groene touch. Functioneel en sfeervol in één.

Plantenwand op kantoor

Verticale plantenwand kopen

Een plantenwand op kantoor is de meest effectieve manier voor ondernemers om het werkklimaat te verbeteren én de sfeer te verhogen. Twee vliegen in één klap. Bestel nu uw eigen, unieke groene wand en profiteer van:

  • Duurzame, ruimtebesparende interieurbeplanting;
  • Naadloze montage;
  • Slimme voedings- en watergeefsystemen;
  • Eenvoudig verwisselbare planten waardoor uw wand nooit gaat vervelen en jarenlang het gewenste effect sorteert.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een plantenwand?

De voordelen van een plantenwand zijn gezondere lucht, verbeterde akoestiek, optimale temperatuur verdeling en een productievere omgeving. Kortom, een verbeterd en aantrekkelijker werkklimaat waarbij werknemers zich fijner en beter voelen. Ook verhoogt een plantenwand de sfeer, zowel bij levende als kunststof plantenwanden. Tevens geven plantenwanden een duurzame uitstraling aan het bedrijf.

Met ons optioneel verkrijgbare geïntegreerd watersysteem vergen de wanden geen extra onderhoud naast het snoeien en bijhouden van de planten.

Welke type plantenwanden leveren wij?

Bij Ten Brinke Interieurbeplanting leveren we plantenwanden met levende planten of met kunstplanten. We mixen graag meerdere soorten planten voor een uniek effect. Onze plantenwanden zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten met of zonder geïntegreerd watersysteem. We bekleden (delen van) vaste wanden, scheidingswanden of losse plantenpanelen, eventueel in combinatie met mos, logo of een op maat gemaakt design.

Wat is het onderhoud aan een plantenwand?

Een plantenwand vergt minder onderhoud wanneer er een watersysteem geïntegreerd is. Dit watergeefsysteem zorgt ervoor dat de levende planten constant voldoende water krijgen. Maar er is natuurlijk wel vakkundige kennis nodig om de planten in topconditie te houden. Daarom bieden wij onderhoudscontracten aan met 5 jaar lang 100% plantgarantie.

Een geïntegreerd watergeefsysteem is daarnaast aan te raden om de beplanting zo lang mogelijk hun levendige uitstraling te laten behouden, zonder te hoeven omkijken naar de waterbenodigdheden van de Natural Greenwalls® Een kunststof plantenwand is vrijwel onderhoudsvrij.

Waarom een plantenwand van Ten Brinke Interieurbeplanting?

Ten Brinke Interieurbeplanting is al jaren gespecialiseerd in het creëren van plantenwanden. We komen altijd langs om te kijken naar de perfecte invulling van dit mooie product. Deze ervaring in combinatie met creatieve en op maat gemaakte ontwerpen zorgen voor een prettige en unieke (werk)omgeving. We creëren in overleg een inspirerend design en zorgen voor montage met professioneel onderhoud en 5 jaar plantgarantie.