Lavendel geurbeleving
Geurbeleving en geurmarketing

Geurbeleving en geurmarketing

Geurmarketing is de eenvoudigste manier om uw klanten de beste en opmerkelijke ervaring te geven. Geur vertelt iets over uw bedrijf en merk zonder een woord gesproken te hebben.

Geurbeleving in de winkel, horeca en op kantoor

Geurbeleving is één van de sterkste factoren die invloed heeft op emoties en herinneringen. Met slimme geurmarketing triggert u gasten, medewerkers en klanten, meteen als ze bij u over de drempel stappen. Een aangename geur verbetert de klant- en productbeleving waardoor klanten langer blijven hangen, meer kopen en uw bedrijf of merk beter kunnen herinneren. Bovendien heeft geur ook invloed op de prestaties van collega’s op de werkvloer. Een win-win situatie!

Ontvang een geurplan op maat.

Cube geurmarketing SEC airdesign

Geurmarketing onderzoek

Een onderzoek van de universiteit van Paderborn kwam tot de conclusie dat aangename geuren in een winkel de verblijfsduur met ruim 15% deden stijgen en de koopbereidheid met 14%. Bij grote warenhuisketens zoals IKEA steeg de gemiddelde verblijfsduur tot maar liefst 54%! Desondanks passen we geurbeleving nog zelden toe in de ruimtes waarin we vertoeven. Daar brengen we bij Ten Brinke Interieurbeplanting graag verandering in.

Ontvang een offerte op maat en ontdek de vele voordelen van geurmarketing.

Geurmarketing voor bedrijven in de retail & horeca

Voor iedere branche en iedere zaak hebben wij een passend geursysteem in huis. Van portable systemen tot aan een modulair systeem of met aansluiting op het centrale ventilatiesysteem. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook in het aantal aroma’s. Van rustgevende tot een activerende geurbeleving. Zo kunnen we elk gewenst neurologisch effect bewerkstelligen.

 • 100% hogere waardering.
 • 88% van de mensen noemt geur dé graadmeter van een schone omgeving of juist het gebrek eraan.
 • 75% van onze waarneming en ons gedrag wordt beïnvloed door geuren.
 • 74% van de mensen zegt te worden aangetrokken tot een winkel of locatie vanwege de geur.
 • 54% minder typefouten.
 • 42% van de mensen zeggen dat de ambiance of een aangename atmosfeer hetgeen ze het meeste waarderen aan een winkel of een locatie.
 • 40% langere verblijfsduur.
 • 20% verbeterde concentratie en leerprestaties.
 • 15% meer aankoopbereidheid.
Geurverspreiding horeca apparaat

SEC Airdesign geurbeleving

Met de geurbeleving van SEC Airdesign maken we geurmarketing toegankelijk voor bedrijven en instellingen. SEC Airdesign en Ten Brinke Interieurbeplanting zijn allebei familiebedrijven met het hart op de juiste plaats. Allebei zijn wij ervan overtuigd dat echt groen en natuurlijke elementen in een omgeving een weldaad is voor onze gezondheid. SEC Airdesign ondersteunt het product van Ten Brinke Interieurbeplanting door bijpassende geuren te leveren waardoor het effect van echt groen nog meer wordt versterkt.

Geurmarketing van Linda SEC Airdesign

Wat maakt SEC Airdesign Uniek?

De geurcollectie van SEC Airdesign wordt gemaakt door één van de oudste parfum -en smaakhuizen ter wereld Firmenich. Firmenich heeft 125 jaar ervaring, heeft meer dan 1.950 patenten, meer dan 35 awards voor research and development inclusief een Nobelprijs voor Scheikunde op haar naam. In 2019 ontving Firmenich ‘The Most Sustainable Company in the Flavour and Fragrances Industry award’ door World Finance magazine. Haar hoogste doel is een betere en groenere wereld. Firmenich streeft ernaar om elke dag het juiste te doen voor de wereld, de gemeenschap en het bedrijfsleven. Wij verbinden ons graag aan deze missie. Geuren met een uniek gepatenteerde technologie om stank (met name urine-, riool- en afval) tot 90% in de lucht te elimineren zonder enige residu achter te laten op wanden, vloer of tegels.

Wij werken met een gepatenteerd vernevelingssysteem dat vloeistof/olie omzetten naar droge neveldamp en valt niet op de grond na de emissie. Verspreiding van de geurdeeltjes wordt gecontroleerd door de luchtstroming in de ruimte. De geur wordt met een dekkingsgraad van honderd procent in de ruimte verspreid, zonder dat de ruimte doordrenkt raakt met hoge concentraties milieuvriendelijke geuren. We installeren onze apparaten in het luchtbehandelingssysteem van de lobby of bevestigen toestellen op verborgen plaatsen in de lobby of andere centrale ruimten zoals op een tourniquet. Met onze full service kan de klant rekenen op de vervanging van de geur en op regelmatig onderhoud van het geurapparaat. De geurapparatuur kan worden ingezet in ruimtes van 40m2 tot 1.500 m2.

Verhoogde levenskwaliteit door geurbeleving in de zorg

Geuren ondersteunen de positieve beleving bij bewoners, bezoekers en werknemers. Hierdoor ervaren zij een prettige woon- en werk omgeving. Door het slim inzetten van geuren kunnen ze het gedrag van bewoners en medewerkers positief beïnvloeden, levenskwaliteit verhogen en vervelende geuren te elimineren (zoals urine-, rook- en afvallucht). Bijkomend voordeel in de zorg, zoals bij mensen met dementie of meervoudige beperkingen, is dat een persoon die niet te bereiken is door taal of logica, wel kan worden bereikt door communicatie met geuren.

Ontvang een plan op maat.

Geurbeleving in de zorg sector

Ook werken met geuren?

Wilt u ook werken met geuren in uw winkel, zorginstelling of horecazaak? Of wilt u een aangenamer en effectiever werkklimaat creëren op kantoor? Bel ons op 088 3324 000 of mail naar info@ten-brinke.nl en laat u vrijblijvend adviseren of doe direct een prijsaanvraag, kies de geur die bij u past en profiteer binnenkort al van:

 • Verlengde bezoeken en verhoogde koopintenties.
 • Verbeterde concentratie en prestaties
 • Minder stress.
 • En een betere merkherinnering waarmee u de basis legt voor terugkerende gasten en klanten.
Verschillende geurbeleving apparaten op tafel