Moswand binnen 3e etage gebouw
Slide

MOSWAND

Maatwerk moswand: maakt het levendige interieur compleet

Moswanden geven ieder interieur een upgrade. Ze brengen natuur in de ruimte, optimaliseren de akoestiek en stimuleren focus en productiviteit.

MOSWAND

Maatwerk moswand: maakt het levendige interieur compleet

Moswanden geven ieder interieur een upgrade. Ze brengen natuur in de ruimte, optimaliseren de akoestiek en stimuleren focus en productiviteit.

Voordelen moswand op kantoor

USP Ten Brinke Interieurbeplanting mos
Ons mos is duurzaam
Duurzaam mos
Dit mos heeft geen onderhoud nodig
Onderhoudsvrij
Moswanden hebben Sfeer verhogende functie
Sfeerverhogende functie
Mos verbeterd akoestiek
Akoestische demping

Mospanelen voor binnen

Mospanelen maken uw bedrijfspand levendig. U valt op bij (potentiële) klanten en creëert een inspirerende werkomgeving voor uw medewerkers. Mensen ervaren minder geluidshinder en stress met een mospaneel in de ruimte. Dit leidt tot meer focus en productiviteit.

En het mooiste? De moswand is helemaal op maat te maken. Inclusief logo of beeldmerk! Daarnaast is mos op kantoor ideaal te combineren met een geluiddempend akoestisch paneel van hout.

Ontvang een ontwerp op maat.

Moswand van platmos inclusief logo

Soorten

Wij maken gebruik van verschillende soorten mos: platmos/lappenmos, bolmos en rendiermos (verkrijgbaar in meerdere kleuren). Deze mossen komen voornamelijk uit bossen in Scandinavië, Oost-Europa en Nederland zelf. Daar wordt het mos met de hand geteeld in reservaten door erkende bedrijven.

Al onze mossen zijn duurzaam geprepareerd, gekleurd met milieuvriendelijke producten en volledig biologisch afbreekbaar. Volledig onschadelijk voor de natuur.

Bekijk brochure.

100% platmos

Platmos

100% bolmos

Bolmos

100% rendiermos

Rendiermos (Noorsmos)

Combinatie bolmos en platmos

Mix plat- en bolmos

Combinatie urban mos

Urban mos

Moswand prijs berekenen

Een moswand op kantoor is zijn investering dubbel en dwars waard. Onze wanden zijn al vanaf €189,00 per m² verkrijgbaar en te monteren in iedere gewenste afmeting. Van een klein paneel tot aan complete mosmuren over de gehele breedte van uw pand.

Met onze handige rekentool berekenen wij eenvoudig de kosten van uw mospaneel. Optioneel vraagt u daarna direct een offerte aan waardoor we snel kunnen handelen.

Logo van mos

Moswand logo

Staat uw bedrijf voor duurzaamheid? Dan is een logo van mos de ideale manier om dat imago te bekrachtigen. Moslogo’s symboliseren een milieubewuste en duurzame organisatie.

Ze trekken daarnaast ook de aandacht van bezoekers en voorbijgaande klanten. Twee vliegen in één klap.

Neem vrijblijvend contact met ons op om uw wensen te bespreken. Samen komen we tot de beste ideeën en creaties!

Wereldkaart en andere creaties

Soms is een moswand op kantoor net iets te veel van het goede. Zeker bij de kleinere ruimtes. Daarom maken we uw mos wandpanelen helemaal op maat.

Zo kunt u bijvoorbeeld een wereldkaart laten maken of kleinere mospanelen gebruiken als bewegwijzering. Kies bijvoorbeeld voor een mosschilderij met logo of voor een unieke mos wereldkaart!

Mos wereldkaart

Akoestische werking van mos

Mos brengt uw ruimte niet alleen sfeer, aankleding en kleur. Het brengt ook een akoestiek voordeel met zich mee! Een vierkante meter mos heeft tot wel dubbel de akoestische waarde ten opzichte van wandtapijt. We kunnen dus stellen dat mos zeer geluiddempend is.

Hoe dat werkt? Mos brengt het akoestisch voordeel met zich mee doordat de haren van mos samen met het oneffen oppervlak geluidsgolven breken en minder krachtig terugkaatsen. Hierdoor wordt nagalmtijd verminderd en ontstaat er een aangenamer akoestisch klimaat in uw ruimte.

Akoestische werking van mos in een grafiek vergeleken met wandtapijt
Moswand kopen voor op kantoor

Moswand kopen voor op kantoor

Een moswand op kantoor is een geweldige manier om je werkplek op te fleuren. Het is niet alleen een prachtige toevoeging aan je kantoorinrichting, maar het zorgt ook voor een inspirerende omgeving waarin je kunt werken.

Laat u inspireren door onze projecten en vraag direct een offerte aan en profiteer snel van:

  • Verbeterde akoestiek;
  • Verhoogde focus en productiviteit;
  • Feilloze montage en plaatsing;
  • Een onderhoudsvrije, groene eyecatcher die jarenlang meegaat.

Ontdek diverse moswand mogelijkheden

Bekijk onderstaande foto’s en laat u inspireren door ons eerdere werk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat of meer informatie over de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Wat is een moswand?

Een moswand is simpelweg verticale oppervlakte bedekt met mos. Het kan gaan om een complete muur, maar bijvoorbeeld ook om een verrijdbare scheidingswand of losse mospanelen. Het mos wordt geprepareerd. Het behoudt hierdoor zijn vorm, kleur en zachtheid. Er is geen onderhoud nodig. Daarnaast zorgt dit voor het waarborgen van brandveiligheid.

Welke soorten mos zijn er?

Moswanden worden gemaakt van verschillende soorten mos: platmos (lappenmos), bolmos en rendiermos (Noors- of IJslands mos). Iedere mossoort ziet er weer net even anders uit. Zo heeft rendiermos wat meer vertakkingen dan de het strakke platmos of het fijne bolmos. Het is vaak ook mogelijk om verschillende soorten mos te combineren.

Hoelang blijft een moswand goed?

Over het algemeen kan een moswand tussen de 7 en 10 jaar meegaan. In sommige gevallen kan een moswand zelfs langer meegaan, tot wel 15 jaar, als deze goed wordt verzorgd en de omstandigheden optimaal zijn.

Om ervoor te zorgen dat een moswand lang meegaat, is het belangrijk om te zorgen voor de juiste luchtvochtigheid, temperatuur en lichtomstandigheden. De ideale luchtvochtigheid voor een moswand ligt tussen de 40 en 60 procent. De temperatuur tussen de 16 en 24 graden Celsius. Daarnaast is indirect licht het beste voor moswanden, aangezien te veel direct zonlicht schade kan veroorzaken.

Welke soorten moswanden leveren wij?

Bij Ten Brinke Interieurbeplanting leveren we moswanden van platmos, bolmos en rendiermos. Daarnaast mixen we graag plat- en bolmos of creëren we een moswand met urban mos (diverse soorten mos in combinatie met planten). Onze moswanden zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, eventueel met logo of afwijkend design.

Wat is het onderhoud aan een moswand?

Een moswand vergt geen onderhoud. Het mos is gemummificeerd en wordt geprepareerd met diverse natuurlijke producten en pigmenten. Dit zorgt voor een levendig groene kleur, optimale zachtheid en ondertussen vuilafstotend werken. Het mos heeft dus geen water nodig en blijft vaak zelfs jaren in goede staat.

Waarom Ten Brinke Interieurbeplanting?

Ten Brinke Interieurbeplanting is al jaren specialist in het creëren van moswanden. Een ruime ervaring in combinatie met creatieve, frisse ontwerpen zorgen altijd voor moscreaties die de akoestiek verbeteren. De focus en productiviteit verhogen en zorgen voor een inspirerende werkomgeving. Inclusief feilloze montage en plaatsing!

moswanden, kantoor, mosmuur, prijs mos, rendiermos
Mos brochure

Meer informatie?

“Klanten en bezoekers zullen een moswand niet onopgemerkt aan zich voorbij laten gaan”.