Indo Wood hout type
Slide 1

Houten wandbekleding

INDO houten wandbekleding is circulair, geïnspireerd door de natuur, milieuvriendelijk en een oplossing tegen de ontbossing van onze planeet. Uitsluitend voor zakelijke partners.

Indo wood recycle hout tegen een wand

Houten wandbekleding interieur

Alle INDO houten wandbekleding worden handmatig geproduceerd in een zeer precies afgestemd proces. Het is voor ons belangrijk dat het hout bestaat uit gerecycled hout. Het hout komt voornamelijk uit oude schuren, treinwagons, vloeren en sloophout. Dit geschenk van de natuur wordt onder de naam INDO zodanig geproduceerd dat mens en natuur in goede balans een nieuw leven creëren voor dit product. Met deze nieuwe collectie decoratieve wandpanelen richten wij ons op het ecologisch verantwoorde gebruik van het natuurproduct hout. Daarnaast kan INDO perfect geïntegreerd worden met de visuele verbinding in een ruimte met behulp van het biophilic design concept.

Kenmerken INDO Wood

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit maar ook aan het milieu. Besteld u houten panelen bij ons? Dan is het goed om te weten dat het veilig en verantwoord is. Het hout is namelijk voorzien alle vereiste keurmerken.

USP Ten Brinke Interieurbeplanting houten wandbekleding
Legal wood kerumerk Ten Brinke Interieurbeplanting
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
Handgemaakt hout
Handmatig geproduceerd door experts
Keurmerk FSC bosbeheer
FSC 100% hout uit goed beheerde bossen
Houten wandbekleding recycled
Gerecycled hout tot wel 200 jaar oud

FSC®

Het Forest Stewardship Council keurmerk geeft aan dat het hout uit goed beheerde bossen komt. Dit wordt door deze onafhankelijke partij beoordeeld. De gevraagde normen zijn natuurbescherming, sociale aspecten en economische waarde. Lees er alles over op de website van fsc.nl.

Diverse soorten houten wandbekleding

Wij bieden een ruim assortiment decoratieve houten wandpanelen. Van eiken, rubberwood en teak hout, altijd handmatig geproduceerd waardoor elk houtpaneel uniek is.

Driftwood

“HEVEA BRASILIENSIS “ ook bekend als Rubberboom, groeit op plantages en wordt niet eerder gekapt nadat na ca. 25-35 jaar de belangrijkste functie als leverancier van latex ofwel natuur rubber stopt. Dan pas wordt de boom gekapt en wordt het hout gebruikt voor de productie van meubelen en parketvloeren. De overblijvende stukjes hout worden benut voor het decoratieve Driftwood.

Wandpanelen driftwood
Teak hout classic en cube

Teak Classic & Cube

Bij het Teak Classic & Cubes staat het complete gebruik van de waardevolle Teak boom voorop. Deze collectie wordt gemaakt van een mix van de wortels van de Teak boom en gerecycled Teak hout. Daardoor krijgt het Teak Classic & Cubes zijn karakteristieke uitdrukking.

Teak Elegance

Voor het programma Teak Elegance wordt het buitenste gedeelte van de boom gebruikt dat niet gebruikt kan worden voor vloeren, vensters of meubels. Deze houtsoort, dat al meer dan honderd jaren groeit in plantages wordt dus gebruikt voor het zeer aantrekkelijke en decoratieve Teak Elegance.

Slimwood hout wandbekleding keuken

Slimwood

De Slimwood collectie toont levendige en vriendelijke kleuren. Ook Slimwood wordt gemaakt van het Rubberwood. Het staat bekend als een hoogwaardige hardhoutsoort dat geschikt is voor toepassingen in het interieur, meubelen en de INDO 3D decoratieve wandbekleding.

Beachwood

Beachwood is de collectie van 3 designs in Rubberwood (Hevea) en 2 designs in Walnoot dat bekend staat als een prachtige luxueuze houtsoort wat in ieder interieur tot zijn recht komt. Het Rubberwood Natuur kenmerkt zich door het robuuste, rustieke karakter.

Beachwood diverse houtsoorten
Indo hout collectie

Diamond wood

Deze Collectie toont wat de naam al belooft. Diamond wood wordt volledig vervaardigd van het sterkste gedeelte van de Teak boom, de wortels, die meer dan 50 jaar onder de grond verbleven en daardoor een warme, bruin/oranje kleur krijgen. Top kwaliteit die door kunstenaars veel gebruikt wordt voor fraaie sculpturen.

Axewood FSC

De wandpanelen van de Axewood FSC® worden gemaakt van mixed hardwood en tonen een unieke donkere kleur. Het toepassen van deze wandpanelen uit de Axewood collectie brengt rust en balans in ieder vertrek.

Axewood verzameling houtsoorten
Houten wandbekleding

Teak FSC

De collectie gerecycled TEAK FSC® is zeer speciaal. Voor de productie van dit fraaie decoratieve wandpaneel, worden balken, deuren, vloeren en ander Teak hout dat tot wel 200 jaar oud is, gebruikt voor diverse nieuwe toepassingen. Hier begint het derde leven van het hout, circulair zoals het tegenwoordig genoemd wordt.

Meer informatie over houten wandpanelen
INDO Wood wandbekleding brochure

Meer informatie?

“Luxe-premium houten wandbekleding, recycling en maximale benutting zijn de belangrijkste aspecten van INDO”.