Akoestische wandvisuals
Slide

VISUAL AKOESTISCH

Akoestische wandvisuals voor werk- en leefomgeving

Tijd voor meer sfeer en een betere akoestiek met onze op maat gemaakte wandvisuals! Keuze uit meer dan 5 miljoen verschillende foto’s of prints.

VISUAL AKOESTISCH

Akoestische wandvisuals voor werk- en leefomgeving

Tijd voor meer sfeer en een betere akoestiek met onze op maat gemaakte wandvisuals! Keuze uit meer dan 5 miljoen verschillende foto’s of prints.

In tegenstelling tot vroeger zien we tegenwoordig vaak industriële ruimtes met een open karakter voorzien van veel glas, beton, pvc-vloeren, gestucte wanden en al dan niet hoge plafonds. Dit zorgt ervoor dat er weinig mogelijkheden zijn om geluid te absorberen.

Wanneer een geluidsgolf botst tegen een bepaald materiaal, wordt een deel geabsorbeerd, maar ook een deel ervan weerkaatst. Hoe harder het materiaal, hoe minder absorptie en hoe groter de geluidsweerkaatsing. Hierdoor ontstaat galm. Een interieur dat voornamelijk bestaat uit harde materialen heeft een lange nagalm. Nagalm is het geluidsverschijnsel in een ruimte dat nog hoorbaar is als de geluidsbron al is gestopt.

Dit heeft direct invloed op je concentratievermogen en daarmee je prestatievermogen. Het is zeer vermoeiend om constant overprikkeld te worden door geluid, bewust maar zeker ook onbewust. Door akoestische panelen toe te passen op wanden voorzien van textieldoek met fotoprint, ook wel wandvisuals genoemd, breng je de nagalmtijd verder naar beneden. Dit komt door de geluidsabsorberende werking van het materiaal waarvan de panelen zijn gemaakt.

Zo werkt een akoestische wandvisual

Geluid verplaatst zich door de lucht en weerkaatst tegen vloeren, wanden en plafonds. Hierdoor ontstaat er nagalm. Het geluid dat wij waarnemen is afhankelijk van toonhoogte en volume. Door de hoge densiteit (dichtheid van het akoestisch materiaal) en dikte van de akoestische vulling zorgen de wandvisuals ervoor dat bepaalde frequenties van daarmee het omgevingsgeluid wordt geabsorbeerd en geïsoleerd. Zo creëer je een aangenaam akoestisch binnenklimaat, waar je comfortabel kunt genieten van ieder geluid.

Goede akoestiek draagt bij aan:

 • Beter spraakverstaanbaarheid.
 • Betere prestaties.
 • Meer concentratievermogen.
 • Minder ziekteverzuim.
 • Stressreductie.
Vergaderkamer
Fotopaneel aan de muur

Visuals en biophilic design

Wanneer we de wandvisuals toepassen in combinatie met de juiste groenoplossingen kunnen we het optimale resultaat creëren. Volgens de biofillische denkwijze is het toepassen van vorm, kleur, structuur en natuurlijke materialen op diverse niveau’s in een ruimte de meest ideale wijze om geluk en welzijn te bevorderen. Immers voelen we ons allemaal prettiger als we in de natuur zijn. Wanneer we door de velden, langs het water of door het bos lopen maak je bepaalde lichaam stofjes aan die bijdragen aan een rustgevend gevoel. 

Waarom zullen we dit dan ook niet toepassen in ruimtes waar we ons gemiddeld 8-24 uur per dag bevinden?

Onze visie is dat beleving samengaat met algemeen welbevinden. Wanneer we je zintuigen prikkelen maar ook ontprikkelen zul je je lekker voelen in een omgeving, minder snel vermoeid zijn en daardoor meer energie hebben. Door de juiste print of foto te kiezen, geïntegreerd in het ontwerp of bestaande interieur zal dit kort gezegd rust en sfeer brengen. Het materiaal achter de print zorgt voor een geluidsabsorberend effect. Het prikkelt daarmee je zicht, maar zorgt voor minder prikkeling aan je gehoor. Volgens ons een win-win situatie! 

Toepasbaar in bijna iedere ruimte

Wandvisuals zijn steeds meer in opkomst in het bedrijfsleven, zorginstellingen en het onderwijs. De prints worden gebruikt om saaie vergader- en kantoorruimtes, bedrijfskantines, woon- of leeromgevingen om te toveren tot een levendige werk- of woonomgeving.

De eentonige, standaard, vaak witte muren worden met de muurprints echte eyecatchers. Het werken in een energieke omgeving waarborgt het algemeen welbevinden en daarmee de productiviteit van iedere werknemer. Bedrijfsmatig, is een wandvisual zeker een gunstige toevoeging. De visuals kunnen worden ingezet om de huisstijl, doelstellingen of visie van het bedrijf op een visuele manier over te brengen, maar worden ook vaak ingezet als reclame-uiting. Daarnaast kunnen woon- en leeromgevingen omgetoverd worden tot een oase van rust, waardoor leerlingen minder worden afgeleid en bewoners zich prettiger voelen.

Het gaat om een subtiel samenspel van licht, kleur, structuur en vorm. Wij beheersen alle technieken om de juiste sfeerdragers bijeen te brengen.

Veluwe muurprints aan de muur akoestische panelen
Fotoprint kikkers op akoestisch wandpaneel

Voordelen van wandvisuals

Niet meer tegen saaie, kale en lege muren aankijken? Met de akoestische visuals kijk je naar een unieke print die vormgegeven kan worden naar eigen inzicht. Wandvisuals zijn:

 • Lang van levensduur.
 • Demontabel.
 • Makkelijk vervangbaar voor een andere print.
 • Frames verkrijgbaar in meerdere kleuren.
 • Verkrijgbaar in iedere gewenste afmeting.
 • Licht in gewicht.
 • Onderhoudsvrij.

Toch opzoek naar verticaal groen of akoestische wandpanelen hout? Bekijk onze plantenwand en moswand pagina.