Hydrocultuur planten in een setje van drie
Slide

HYDROCULTUUR

Planten met hydrocultuur systeem

Planten met hydrocultuur systeem

Duurzaam. Schoon. Gezond. Onderhoudsarm en kostenbesparend op de lange termijn. Ervaar nu zelf wat hydrocultuur planten voor uw onderneming kunnen betekenen.

HYDROCULTUUR

Planten met hydrocultuur systeem

Duurzaam. Schoon. Gezond. Onderhoudsarm en kostenbesparend op de lange termijn. Ervaar nu zelf wat hydrocultuur planten voor uw onderneming kunnen betekenen.

Voordelen hydrocultuur planten

USP Ten Brinke Interieurbeplanting hydrocultuur
Offerte aanvraag sfeerbeleving icoon
Een schoon en zuiver systeem, omdat de gebakken hydrokorrels vrij zijn van ziektekiemen ten opzichte van potgrond.
Lange levensduur
Bespaar op onderhoudskosten. Een hydroplant behoeft maar ééns in de vier à vijf weken water. Wij komen dus minder vaak langs.
Goedkoper lange termijn
Goedkoper lange termijn. Iets duurder in aanschaf maar de hydroplant is vele malen sterker en heeft daardoor een langere levensduur.
Plant luchtvochtigheid
Constante luchtvochtigheid. De korrels zorgen voor een juiste verspreiding van vochtigheid in de ruimte.

Wat zijn hydrocultuur planten?

Hydrocultuur planten zijn normale planten die omgekweekt zijn om langer in water te kunnen staan. In een hydrocultuur systeem groeien de wortels tussen kleikorrels die water en voeding opnemen om dat vervolgens weer afgeven aan de wortels van de plant. Hierdoor hoeft u deze planten vaak slechts één keer per maand water te geven. Kortom, u kunt extra lang genieten van uw interieurbeplanting zonder veel onderhoudskosten.

Meer weten over de mogelijkheden? Laat u vrijblijvend adviseren.

Het verschil van grondplant en hydroplant
Inrichting kantoorruimte met planten

Soorten en maten

Bij Ten Brinke Interieurbeplanting leveren we allerlei soorten en maten hydrocultuur planten. Van exotische bladplanten met opvallend gevormde bladeren die de aandacht trekken tot aan bamboe, palmen en andere bomen. Klein en groot. Soms tot wel zes meter hoog. Kortom, er is voor iedere bedrijfsruimte wel een geschikte plant op hydrocultuur te vinden.

Met een persoonlijk en op maat gemaakt beplantingsplan zetten we de juiste planten op de juiste plek. Zo fleuren uw nieuwe kantoorplanten ook ruimtes op met weinig daglicht of daglichtlampen en profiteren medewerkers en klanten van verbeterde luchtkwaliteit, verminderde stress en een inspirerende omgeving.

Ontvang een plan op maat.

Hydrocultuur plantenbak & afwerking

Hoewel hydrocultuur planten natuurlijk de eyecatchers zijn waar het om draait, spelen ook plantenbakken en afwerking prominente rollen in de uitstraling. Daarom leveren we ook een breed scala aan plantenbakken die passen bij de plant én bij het bestaande interieur van uw kantoor of ruimte.

De beplanting wordt standaard afgewerkt met gebroken hydrokorrels (lecadan), maar desgewenst werken we uw nieuwe planten en bakken ook af met toppings als siergrind of boomschors. Daarmee zijn we in staat uw plant écht helemaal naar wens te maken en te zorgen voor een stijlvolle en levendige bedrijfsruimte waar bezoekers én collega’s blij van worden.

Ontvang nu een plan op maat.

Interieurbeplanting hydrocultuur plant

Laat u inspireren

Veelgestelde vragen

Wat is hydrocultuur?

Hydrocultuur is een manier van planten kweken waarbij ze dusdanig omgekweekt worden zodat de wortels langer in water kunnen staan. De wortels van de planten worden gepot tussen kleikorrels. Deze korrels nemen water met voeding op en geven dat geleidelijk af aan de wortels van de plant. Op deze manier hoeft de plant maar één keer per drie weken tot een maand nieuw water te krijgen. Hydrocultuur staat ook bekend als hydroponie en watercultuur.

Wat zijn de voordelen van hydrocultuur planten?

Het grote voordeel van hydrocultuur planten is dat ze voldoende hebben aan eenmalige bewatering per maand. Dat scheelt veel in tijd en kosten voor onderhoud en daarom ideaal voor o.a. kantoren. Met een waterniveaumeter is precies te zien hoeveel water er nog in de bak staat en wanneer er weer water gegeven moet worden. Hydrocultuur planten worden gepot met hydrokorrels. Deze kunnen niet slinken, waardoor de plantenwortels altijd voldoende zuurstof krijgen. De gebakken hydrokorrels zorgen er tevens voor dat de plantenbodem vrij blijft van ziekten en beestjes.

Wat kosten hydrocultuur planten?

Hydrocultuur planten zijn over het algemeen iets duurder in aanschaf dan gewone grondplanten. Dat komt omdat ze op een duurzame manier omgekweekt zijn. Op langere termijn verdienen deze planten zich terug. Enerzijds omdat ze in verhouding sterker zijn en een langere levensduur hebben. Anderzijds omdat ze minder tijd en geld kosten in onderhoud. Hydrocultuur planten zijn daarom een duurzame investering voor een prettige werkomgeving.

Wat is het onderhoud aan hydrocultuur planten?

Het onderhoud aan hydrocultuur planten is qua watergeven eenvoudig, mits de juiste verhoudingen toegepast worden. Een cactus uit de woestijn heeft bijvoorbeeld een stuk minder water nodig dan een plant dat uit het tropisch regenwoud komt. Daarnaast is er vakkundige kennis nodig om de planten in topconditie te houden. Door het eenmalige watergift per ongeveer een maand, is de hydrocultuur plant een populaire keuze als kantoorplant. Bij Ten Brinke Interieurbeplanting kunnen we het volledige onderhoud uit handen nemen.

Waarom hydrocultuur planten van Ten Brinke Interieurbeplanting?

Bij Ten Brinke Interieurbeplanting hebben we ervaren medewerkers die dagelijks bezig zijn met hydrocultuur beplanting en het onderhouden hiervan. We bieden een groot aanbod van verschillende soorten hydrocultuur planten en werken op basis van uw wensen een creatief beplantingsplan uit dat past bij het interieur. Optioneel verzorgen we het maandelijkse onderhoud. Met 5 jaar lang 100% plantgarantie wordt een duurzame, luchtzuiverende en inspirerende groene omgeving gegarandeerd.

Hydrocultuur planten kopen?

Wilt u ook hydrocultuur planten kopen voor op uw kantoor of andere bedrijfsruimte? Laat u dan vrijblijvend adviseren over de beste oplossingen voor uw onderneming, bestel uw favoriete planten en profiteer snel van:

  • Een inspirerende, groene omgeving;
  • Een verbeterd werk- en leefklimaat;
  • Duurzame planten met een extra lange levensduur;
  • Op de lange termijn flinke besparingen op uw onderhoudskosten, zodat u ruimte in uw budget overhoudt.