Houten panelen op de muur
Woodupp akupanel

WoodUpp geluiddempend akoestisch paneel van betrouwbaar hout

Deze houten akoestische panelen zijn een duurzame en circulaire oplossing om de akoestiek in iedere ruimte te optimaliseren. Hierdoor wordt onder andere het algemeen welbevinden van medewerkers positief beïnvloed. Ontdek alle voordelen.

Waarom akoestiek verbeteren?

Onderzoek toont aan dat vrijwel iedereen weleens last heeft van een lawaaierige omgeving en slechte akoestiek. Een veelvoorkomend probleem bij slechte akoestiek is een gebrek aan concentratie. Dit probleem komt veelal voor in kantoren/kantoortuinen, scholen, restaurants, ziekenhuizen en andere openbare gebouwen.

Door concentratieverlies vermindert de productiviteit van de medewerkers en komen mensen niet tot hun recht. Het gebruik van een ruimte of gebouw bepaalt de eisen aan de akoestiek en dus ook de toepassingen om dit te verbeteren. Daarnaast is WoodUpp perfect te integreren met de visuele verbinding in een ruimte met behulp van het biophilic design concept.

Akoestische panelen tegen het plafond
Hier komen de houten panelen van Woodupp vandaan

Houten panelen uit Denemarken

Alle WoodUpp panelen worden geproduceerd in Ribe, Denemarken. De panelen bestaan uit een vilten doek dat vervaardigd is van gerecycled plastic. Op het vilten doek zijn houten latten bevestigd die afkomstig zijn uit de duurzame bosbouwleveranciers in Denemarken. Dit wil zeggen dat er niet meer bomen worden gekapt dan de natuur kan produceren. Deze houten panelen zijn ideaal te combineren met natuurlijke stukken moswand om een speels effect te creëren.

USP Ten Brinke Interieurbeplanting houten wandbekleding
Verschillende kleuren icoon
Beschikbaar in 8 verschillende kleuren
Akoestiek verbeteren icoon
Geluidsklasse A – de best mogelijke beoordeling
Gezonde geluidsomgeving icoon
Gezonde geluidsomgeving – geen stress
Duurzame materialen icoon
Hout van duurzame bosbouwleveranciers
Uitkomsten wetenschappelijk onderzoek eigenschappen akoestische oplossingen

Akoestische wandpanelen

De houten akoestische panelen hebben een gedocumenteerd geluidsabsorberend effect en houden de weerkaatsing van iedere vorm van geluid tegen. Wanneer de geluidsgolven het vilt raken, worden ze gebroken. Dit zorgt voor een dempend geluid en verbetert het geluidsniveau. Hierdoor ontstaat de perfecte verhouding waardoor de akoestiek in de gewenste ruimte geoptimaliseerd wordt. In een officiële geluidstest heeft het AKU paneel de hoogst mogelijke beoordeling behaald – Geluidsklasse A.

Wij kunnen bij u op locatie komen kijken naar de mogelijkheden

Beste akoestische wandbekleding hout in verschillende kleuren

Diverse kleuren

Door de diversiteit aan kleuren van de WoodUpp panelen kan er gemakkelijk een persoonlijke draai gegeven worden aan verschillende ruimtes, zo kan er in iedere ruimte of kantoor een passend plan gemaakt worden om de akoestiek te perfectioneren. Daarnaast bieden wij een divers assortiment interieurbeplanting om de ruimte écht af te maken.

Ontvang optioneel gratis proefstalen

Voorbeelden wandpanelen hout

Veelgestelde vragen

Wat zijn akoestische wandpanelen?

Akoestische wanden bestaan uit geluidsabsorberende panelen of platen die dienen om de nagalmtijd binnen een bepaalde ruimte te absorberen en te verlagen. Hierdoor wordt een wenselijk akoestiek gecreëerd en storende geluiden verminderd. Bekijk ook houten wandbekleding.

Wat kost een akoestisch paneel van hout?

De kosten voor de akoestische panelen variëren ten aanzien van het gebruikte materiaal, type hout, de afmetingen en diktes. De panelen van WoodUpp die wij aanbieden zijn verkrijgbaar in een standaardmaat. De kosten variëren tussen de 145 en 200 euro.

Deze hoogwaardige akoestische panelen worden gemaakt van duurzaam hout, vilt en MDF platen. De genoemde materialen zijn luchtdoorlatend en geluidsabsorberend. Deze akoestische panelen zorgen niet alleen voor een verbetering van de akoestiek in de ruimte maar zien er daarnaast ook supermodern uit. De akoestische panelen zijn ontworpen in een minimalistische en elegante sfeer. De houten panelen zijn verkrijgbaar in 13 verschillende tinten.

Waar akoestische panelen plaatsen?

Akoestische panelen kunnen zowel op de muur als tegen het plafond worden geplaatst. Er wordt aangeraden om de panelen zo dicht mogelijk bij de plek van geluidoverlast te plaatsen. Panelen die dicht bij de geluidsoverlast worden geplaatst, geven meer demping dan panelen die verder weg worden geplaatst. De akoestische panelen dienen verspreid te worden in de ruimte om weerkaatsing te verminderen.

Hoe werkt een akoestisch paneel?

De akoestische panelen van WoodUpp worden gemaakt van o.a. gerecycled plastic en duurzaam gekapt hout uit Denemarken. De panelen absorberen geluidsgolven en reflecteren deze niet terug in de ruimte in. Het geluid wordt tot een minimum beperkt. Wanneer de geluidsgolven harde oppervlaktes raken, blijft het geluid terug reflecteren in de ruimte. Hierdoor ontstaat er een weerkaatsing. De akoestische panelen absorberen vervolgens de geluidsgolven wanneer deze de lamellen raken. De weerkaatsing wordt hierdoor geëlimineerd.

Hoe kan je onze akoestische wandpanelen plaatsen?

Het akoestisch wandpaneel kan gemakkelijk tegen vrijwel alle muren worden gemonteerd. Een ruimte hoeft niet volledig te worden voorzien van panelen. Kies een zone uit waar u het geluid wilt dempen. Wanneer de muren parellel aan elkaar zijn hoeft er maar één wand op te worden gehangen.

Onze experts komen, indien gewenst, de panelen op locatie monteren. Hierdoor weet u zeker dat het goed wordt gedaan en heeft u er geen omkijken naar. Ideaal toch? Neem hiervoor contact met ons op.