Verticaal groen plantenwand voor binnen
Slide

VERTICAAL GROEN

Haal de natuur naar binnen met verticaal groen

Verticaal groen is dé ideale oplossing voor ontvangstruimtes, vergaderruimtes, bedrijfsentrees en kantoren die op een ruimtebesparende wijze, relatief veel groen willen integreren.

VERTICAAL GROEN

Haal de natuur naar binnen met verticaal groen

Verticaal groen is dé ideale oplossing voor ontvangstruimtes, vergaderruimtes, bedrijfsentrees en kantoren die op een ruimtebesparende wijze, relatief veel groen willen integreren.

Verticale groenoplossingen

De belangstelling naar werken in een groene omgeving, neemt steeds meer toe. Als we tegenwoordig spreken over een groene omgeving dan gaat het niet meer alleen over duurzame objecten of materialen. Het integreren van groen gaat verder, het draagt bij aan een productieve en gezonde werkomgeving.

De wensen en behoeftes van de klant veranderen continue naar mate de tijd vordert. De tijd van standaard hoogglans plantenbakken is voorbij. Bedrijven hechten steeds meer waarde aan het werken in een prettige en energierijke omgeving, waarin zij zich volledig thuis voelen. Door het integreren van groenoplossingen kan deze behoefte worden gerealiseerd.

Bij Ten Brinke Interieurbeplanting bieden wij verschillende verticaal groen mogelijkheden zoals onder andere de plantenwand voor binnen, moswanden, groene gevel voor buiten, LivePicture en de LiveDivider. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden omtrent verticaal groen systemen? Bekijk hieronder onze populaire opties:

Wat is verticaal groen?

Verticaal groen is een plantenmuur met verschillende begroeide planten of mos op een verticaal deel van de muur. Deze vorm van groen kan zowel binnen- als buitenhuis worden toegepast. Het wordt ook wel aangeduid als een verticale tuin, groene muur- en wand, muur tuin, of als hangende tuin. De planten die worden gebruikt in een verticaal groen systeem zijn divers. Voorbeelden van planten in de verticaal groen zijn de Scindapsus en Aglaonema.

Voor de mensen die geen budget hebben voor het aanschaffen van een plantenwand maar toch groen willen integreren kunnen voor de LivePicture kiezen. Een LivePicture is een levend schilderij van planten die eenvoudig naar eigen smaak kan worden aangepast doordat de planten verwisselbaar zijn.

De LivePicture kan zowel verticaal als horizontaal worden gemonteerd en neemt relatief minder ruimte in beslag. De planten kunnen op ieder gewenst moment worden onderhouden waardoor het plantenschilderij altijd naar wens blijft. De LivePicture wordt veelal gebruikt in de vergadering- en wachtruimte, het kantoor of in de showroom.

Neem contact op met een van onze experts en krijg direct antwoord of advies.

Verticaal groen met mos

Omdat er steeds meer vraag naar creatieve groenoplossingen is, zijn er naast de verticale tuin nog talloze mogelijkheden om groen elementen toe te voegen aan het interieur waaronder verticaal groen met mos. De moswand is naast een trendy eyecatcher, akoestiek verbeterend en geheel onderhoudsvrij. Het mos is duurzaam geprepareerd, hierdoor blijven de mospanelen in perfecte staat, zonder dat er onderhoud nodig is, ideaal toch?

Door de diverse mossoorten is er voor ieder interieur iets passends te vinden. Voorbeelden van onze mossoorten zijn rendiermos, platmos en bolmos. Verticaal groen kan op verschillende manieren worden samengesteld en is de ideale oplossing om op een sfeervolle wijze, groen te integreren in een gebouw met een relatief kleine oppervlakte. De kosten voor een moswand zijn variërend en afhankelijk van het soort mos dat er wordt gekozen.

Moswand Specialized
Groene wand modulair

LiveDivider

De LiveDiver wordt steeds vaker ingezet als een scheidingswand om ruimtes af te bakenen. De mobiele groene scheidingswand kan tussen bureaus en ruimtes geplaatst om social distance te waarborgen. Super gunstig in deze 1,5-meter economie! De scheidingswanden van de LiveDivider zijn volledig beplant aan beide zijden waardoor er een natuurlijke uitstraling wordt gecreëerd.

De LiveDivers kunnen volledig naar eigen wens worden samengesteld. Doordat de plant cassettes voorzien zijn van een watergeefsysteem en reservoir hebben de planten weinig onderhoud nodig. Naast dat de LiveDivider een functionele oplossing is om ruimtes te creëren, kan de scheidingswand ook dienen als routegeleiding of als functionaliteit om het binnenklimaat en de luchtvochtigheid te optimaliseren.

Waarom is verticaal groen belangrijk?

Verticaal groen zijn om meerdere ecologische, economische maar ook maatschappelijke redenen waardevol. Goede werkomstandigheden zijn rendabel voor uw werknemers en bedrijf! Negatieve gevolgen van een slecht binnenklimaat kunnen invloed hebben op de gezondheid van uw medewerkers, daarom is het essentieel dat bedrijven hier aandacht aan besteden.

Een groene wand absorbeert de schadelijke organische stoffen uit de lucht waardoor er een schonere werkomgeving wordt gewaarborgd. Naast de luchtkwaliteit, brengt verticaal groen nog meer voordelen met zich mee, zoals het reduceren van stress en vermoeidheid en een sfeer verhogende werking. Verticaal groen maakt écht het verschil voor kantoor.

Naast dat de wand een échte eyecatcher is, geeft het standaard witte muren een duurzame en fraaie uitstraling. De groene wand biedt ook nog diverse functionele voordelen waaronder een isolerende en geluiddempende werking. Zeer geschikt voor ruimtes waarin het geluidsvolume hoog is!

Hoge verticale groen wand MOBA

Wat zijn de kosten van verticaal groen?

De kosten van de groene muur zijn variërend ten aanzien van de keuze uit de plantenwand of moswand en het aantal m2. Bij de keuze van een plantenwand kan er gebruik worden gemaakt van een geïntegreerd automatisch watergeefsysteem. Middels het watersysteem blijft de plantenwand in perfecte staat doordat het ingebouwde watersysteem ervoor zorgt dat de planten worden voorzien van voldoende water. Om de plantenwand in perfecte staat te houden is er deskundig onderhoud nodig, die wij bij Ten Brinke Interieurbeplanting leveren.

Verticaal groene oplossing kantoorpand