Muur met mosschilderijen verschillende kleuren groen
Slide

MOSSCHILDERIJ

Natuurlijke kunst aan de muur

Natuurlijke kunst aan de muur

Maak kennis met de unieke mosschilderijen van Ten Brinke. Op maat gemaakt met het mos van uw keuze en desgewenst met logo of beeldmerk. Een stijlvolle én functionele eyecatcher voor op kantoor.

MOSSCHILDERIJ

Natuurlijke kunst aan de muur

Maak kennis met de unieke mosschilderijen van Ten Brinke. Op maat gemaakt met het mos van uw keuze en desgewenst met logo of beeldmerk. Een stijlvolle én functionele eyecatcher voor op kantoor.

Voordelen

USP Ten Brinke Interieurbeplanting mos
Ons mos is duurzaam
Duurzaam mos
Dit mos heeft geen onderhoud nodig
Onderhoudsvrij
Moswanden hebben Sfeer verhogende functie
Sfeerverhogende functie
Mos verbeterd akoestiek
Akoestische demping

Mos schilderij kopen

Overweegt u een mosschilderij? Dan is het goed om te weten dat een mosschilderij volledig naar wens is samen te stellen. Het frame, het mos zelf, de vorm, wij zorgen voor een mosschilderij dat perfect past bij uw huisstijl en inrichting.

Een mosschilderij is natuurlijke kunst voor aan de muur. Deze eyecatcher is bovendien functioneel: het mos absorbeert geluidsgolven en zorgt hierdoor voor minder geluidshinder en stresservaring. Dat zorgt vervolgens weer voor een betere focus en een verhoogde productiviteit. Vraag hier eenvoudig een offerte voor uw ideale mosschilderij aan.

Mosschilderij met logo staal

Soorten mos

Uw mosschilderij wordt gemaakt van verschillende soorten mos: platmos, bolmos, noorsmos (rendiermos) of urban mos. Deze prachtige mossen worden op een duurzame manier met de hand geteeld in erkende mosreservaten in Scandinavië, Oost-Europa en in Nederland. Het biologisch afbreekbare mos wordt geprepareerd met milieuvriendelijke en onschadelijke producten. Wel zo fijn voor de natuur.

Een andere kleurwens? Laat het ons weten!

100% platmos

Platmos

100% bolmos

Bolmos

100% rendiermos

Rendiermos (Noorsmos)

Combinatie bolmos en platmos

Mix plat- en bolmos

Combinatie urban mos

Urban mos

Schilderij diverse mos soorten werkplek

Duurzaam & Onderhoudsvrij

Voor uw schilderij gebruiken wij gemummificeerd mos. Dat is echt mos waarin het vocht is vervangen door een duurzame en milieuvriendelijke stof. Op die manier zorgen we ervoor dat het mos haar natuurlijke uitstraling extra lang behoudt, zonder dat het onderhoud of verzorging nodig heeft. U heeft er na de aanschaf verder dus geen omkijken meer naar. Figuurlijk gesproken dan.

Diverse moscreaties

Bij Ten Brinke maken we uw schilderij helemaal op maat. In haast iedere vorm en ieder formaat. Zo laat u altijd een uniek meesterwerk maken dat perfect past in de ruimte. Gebruik het paneel als bewegwijzering, laat een wereldkaart maken of trek de aandacht met een complete moswand op kantoor of LivePicture. De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Vraag nu meer informatie en vrijblijvend advies aan.

Voorbeelden van mos schilderijen

Veelgestelde vragen

Wat is een mosschilderij?

Een mosschilderij is een paneel dat bekleed is met milieubewust, behandeld en onderhoudsvrij mos. Daarnaast is een mosschilderij voorzien van een frame en design naar wens, zoals een logo of bewegwijzering. Hierbij wordt er aanvullend gebruikgemaakt van materialen als RVS, aluminium, naturescast en polystone. Een mosschilderij heeft een duurzame, sfeervolle uitstraling en heeft als bijkomende voordeel dat het omgevingsgeluiden dempt in de ruimte.

Waarom een mosschilderij kopen?

Het kopen van een mosschilderij is een goede keuze voor bedrijven die een duurzame en stijlvolle eyecatcher voor aan de muur zoeken. Een mosschilderij verhoogt de sfeer en is geluiddempend. Ook is deze onderhoudsvrij. Een goede manier om een bedrijf creatief en milieubewust te presenteren, zowel naar werknemers als naar klanten. Doordat ze op maat te bestellen zijn, sluit het mosschilderij altijd goed aan bij het bedrijf en de inrichting.

Hoelang blijft een mosschilderij goed?

Hoelang een mosschilderij goed blijft, hangt af van verschillende factoren zoals de omgevingsomstandigheden, het type mos en het aantal uren direct licht die het ontvangt. Over het algemeen kan een mosschilderij jarenlang in goede staat blijven. Meestal tussen de 5 en 10 jaar of zelfs langer.

Mosschilderijen zijn gemaakt van gepreserveerd mos, wat betekent dat het mos speciaal is behandeld om groei te stoppen en het behoud van zijn natuurlijke kleur en textuur te garanderen. Hierdoor is onderhoud vrijwel niet nodig. Probeer het schilderij wel vrij van stof te houden.

Welke soorten mos leveren jullie?

Bij Ten Brinke Interieurbeplanting leveren we mosschilderijen van bolmos, platmos, noorsmos (rendiermos) en urban mos. Dit combineren we met een frame en design beeldmerk naar keuze. Frame en beeldmerk zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en diverse materialen, zoals RVS, aluminium, polystone en naturescast. We leveren vrijwel alle formaten, van vierkante tot ronde en afwijkende designs mosschilderijen.

Waarom een mosschilderij van Ten Brinke Interieurbeplanting?

Ten Brinke Interieurbeplanting is al jaren gespecialiseerd in het maken van mosschilderijen. Dat vertaalt zich in frisse ontwerpen die perfect aansluiten bij het interieur en huisstijl. Het mos wordt duurzaam geteeld en geprepareerd met milieuvriendelijke en onschadelijke producten. Daardoor zijn de schilderijen onderhoudsvrij en behouden ze extra lang hun natuurlijke uitstraling. De mosschilderijen worden volledig op maat samengesteld en door onze ervaren medewerkers op de juiste plek gemonteerd.

Hierdoor blijft mos jarenlang goed

Om ervoor te zorgen dat uw mosschilderij zo lang mogelijk mooi blijft, zijn er enkele zorgaanbevelingen die u kunt volgen. Door deze aanbevelingen op te volgen, kunt u de levensduur van uw mosschilderij maximaliseren en er jarenlang van genieten:

 1. Plaatsing

  Hang het mosschilderij op een plek uit direct zonlicht om verkleuring te voorkomen. Het is ook belangrijk om het schilderij niet in de buurt van verwarmingselementen of airconditioners te plaatsen, aangezien extreme temperatuurschommelingen het mos kunnen uitdrogen of beschadigen.

 2. Luchtvochtigheid

  Het mos in het schilderij heeft een bepaalde mate van luchtvochtigheid nodig om zijn textuur te behouden. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in de ruimte waar het schilderij hangt tussen de 40% en 60% blijft. Meer dan 60% kan ervoor zorgen dat het mos gaat schimmelen, probeer dit uiteraard te voorkomen. U kunt de luchtvochtigheid reguleren met behulp van een luchtbevochtiger of ontvochtiger indien nodig.

 3. Stofvrij houden

  Houd het mosschilderij vrij van stof door het af en toe heel voorzichtig af te stoffen met een zachte borstel of een plumeau. Probeer niet te wrijven of het mos te veel aan te raken, omdat dit de delicate structuur kan beschadigen.

 4. Vermijd water

  Gepreserveerd mos heeft geen water nodig om te overleven. Het toevoegen van water kan leiden tot schimmelvorming en het uiterlijk van het mos aantasten. Houd het mosschilderij droog en vermijd contact met water.

Mos schilderij aanschaffen

Met een mospaneel aan de muur geeft u uw interieur in een handomdraai een nieuwe look die nooit gaat vervelen. Wij vertalen uw moswens moeiteloos in een unieke creatie waar zowel medewerkers als klanten blij van worden. Bestel uw favoriete schilderij nu bij Ten Brinke en profiteer van:

 • Eyecatchers met eigen logo, beeldmerk of bewegwijzering;
 • Geluidsabsorberende kunst;
 • Duurzaam en onderhoudsvrij groen;
 • Een inspirerende en ontspannen werkomgeving waarin collega’s beter kunnen presteren.