Duurzaamheid en welzijn op de werkplek zijn meer dan modewoorden – ze zijn een essentieel onderdeel van een succesvol en vooruitstrevend bedrijf. Nedap, gevestigd in Groenlo, heeft deze filosofie volledig omarmd door hun interieur te transformeren in een groene oase. In deze projectimpressie lees je hoe wij deze groene transformatie hebben aangepakt, van de uitdagingen die we tegenkwamen tot het creatieve plan dat we uitvoerden en tenslotte, het adembenemende resultaat. Deze unieke werkplek draagt nu bij aan het welzijn van de werknemers en is een prachtig voorbeeld van natuur inclusief ontwerpen en bouwen. Lees verder om te ontdekken hoe we deze opmerkelijke groene transformatie hebben gerealiseerd.

De uitdaging

Het transformeren van een gigantisch bedrijfspand in Groenlo naar een groene oase is geen eenvoudige taak. Nedap, een bedrijf dat altijd vooruitstrevend en innovatief is, wil niet zomaar een paar planten hier en daar. Ze willen een volledige transformatie, een omgeving gebaseerd op biophilic design die jungle-achtig aanvoelt en die het welzijn van hun werknemers ondersteunt. Dat was onze uitdaging: het creëren van een groene leefomgeving binnen een bedrijfspand en dat op zo’n manier dat het bijdraagt aan het welzijn van de mensen die er werken. Daarnaast een uitdaging voor onze planning wegens het grote aantal verzorgingseenheden en de wens om de beplanting in topconditie te houden.

Het creatieve plan

Het concept van een groene werkplek is niet nieuw, maar de manier waarop we dit project hebben benaderd, was wel uniek. Samen met de interieurbouwer en ontwerper hebben we maatwerk bakken ontworpen om de groene sfeer te creëren die Nedap voor ogen had. Daarbij hebben we niet alleen rekening gehouden met het visuele aspect, maar ook met de functionele rol van de kantoorbeplanting. Dit heeft geresulteerd in een beplantingsplan dat nauw aansluit bij de behoeften en wensen van Nedap.

Gewoonlijk zien wij projecten waar de beplanting als een nagedachte wordt toegevoegd, maar bij de oplevering van verschillende afdelingen binnen Nedap speelde de integratie van groen een centrale rol vanaf de eerste ontwerpfase. Door deze aanpak konden we een zeer unieke en natuur inclusieve omgeving realiseren.

Het resultaat

Het resultaat is een groene oase te midden van een bruisend bedrijf. Het groen heeft een prominente plek gekregen op iedere afdeling, waardoor het gevoel van rust en balans in het hele gebouw heerst. De jungle-achtige omgeving brengt een stukje natuur naar binnen, wat bijdraagt aan de productiviteit en het welzijn van de werknemers.

Onze professionals zorgen ervoor dat het groen in het hele gebouw goed onderhouden wordt, zodat het altijd fris en levendig blijft. De reacties van de werknemers zijn overweldigend positief en de transformatie heeft de sfeer en de energie in het pand sterk verbeterd.

Het groene project bij Nedap is een perfect voorbeeld van hoe we onze expertise en creativiteit inzetten om een unieke en duurzame werkomgeving te creëren. Waar Nedap groeit, groeit ons beplantingsplan met hen mee. We zijn er trots op dat we deze groene transformatie samen met Nedap hebben kunnen realiseren.

Ook verrast worden door onze adviseur Pascal?