Interieurbeplanting naast elkaar op een verhoging
Slide

INTERIEURBEPLANTING

Interieurbeplanting in alle soorten en maten

Wij leveren en onderhouden een ruim assortiment interieurbeplanting, zoals kantoorplanten op basis van verschillende hydrocultuur systemen, groene wanden en kunstplanten.

INTERIEURBEPLANTING

Interieurbeplanting in alle soorten en maten

Wij leveren en onderhouden een ruim assortiment interieurbeplanting, zoals kantoorplanten op basis van verschillende hydrocultuur systemen, groene wanden en kunstplanten.

Interieurbeplanting in diverse soorten en maten

Concepten inrichting met interieurbeplanting

Interieurbeplanting kan de vormgeving ondersteunen, ermee harmoniëren of juist een contrast vormen. Plantenbakken kunnen bijvoorbeeld in materiaalgebruik en kleur overeenkomen met de vloer, de wand of een geheel vormen met het meubilair. De planten kunnen zodanig worden gekozen dat het een verlengstuk wordt van de vormgeving van het interieur. Het interieur wordt hierdoor op een fraaie manier verlevendigd.

Waar interieurbeplanting ook wordt neergezet, het levert altijd een positieve bijdrage aan de sfeer en het werkklimaat van het gebouw. Door de natuurlijke uitstraling en rustgevende groene tinten geven zij een meerwaarde aan het interieur die door kunstmatige vormen of ornamenten niet te evenaren is. De mogelijkheden zijn legio.

Interieurbeplanting als afscheiding

Interieurbeplanting is zeer geschikt om een scheiding aan te brengen tussen een loopgebied, zitplek, leestafel, vergadertafel of werkplek, zonder dat dit de ruimtelijke beleving van een gebouwdeel aantast.

Interieurbeplantingen bieden de nodigde privacy en bakenen op een speelse manier een gebied af zonder dat er massieve wanden en dergelijke nodig zijn. De afscheiding kan bestaan uit ritmisch in een lijn of speels verspringend opgestelde roomdividers, doorlopende plantenbakken of een combinatie hiervan.

Ontvang een beplantingsplan op maat.

Voorbeeld van interieurbeplanting als afscheiding
Verbetering privacy door interieur beplanting

Interieurbeplanting verhoogt de privacy

Of het nu gaat om werkplekken in een kantoortuin, stoelen in de wachtruimte of eettafels in de kantine of het restaurant, veel mensen waarderen enige privacy. Met interieurbeplanting is dit op een zodanige manier te realiseren dat communicatie met de ‘buren’ mogelijk blijft, maar dat ook afzondering op een subtiele manier vanzelfsprekend wordt. Tegelijkertijd draagt de plant bij aan het beeld van het interieur.

Ontvang een beplantingsplan op maat.

Ontdek hieronder de verschillende mogelijkheden

Beplanting als imagoverbeteraar

Een groen interieur kan het imago van een bedrijf versterken. Allereerst omdat het een prettig werkomgeving biedt waar mensen graag willen zijn. Deze uitstraling versterkt het imago van het bedrijf als goede werkgever voor het personeel.

Mensen zullen graag bij het bedrijf willen werken en blijven langer. Het creëren van een prettige en productieve werkomgeving draagt in bredere zin ook bij aan de MVO van de organisatie.

Een vergelijkbare positieve waardering is te verwachten bij groene winkelcentra. Uit onderzoek is gebleken dat klanten vaker komen en langere tijd doorbrengen in het winkelcentrum. Waarbij de gangen, pleinen en vides zijn verlevendigd met beplanting.

Een groen interieur kan ook passen bij de aard van het bedrijf. Dit speelt bijvoorbeeld bij bedrijven die opereren op het gebied van milieu, energie en duurzaamheid. Daarnaast het letterlijk handelen in groen (planten- en pottenbranche). Door het beplantingsconcept wordt de bedrijfsfilosofie zichtbaar gemaakt voor de klant en is daardoor ‘wervend’.

Verbeteren van moreel en samenwerking in kantoor

Interieurbeplanting is een populaire keuze voor mensen die de natuur naar binnen willen halen in hun werk- en leefomgeving. Dit kan met name nuttig zijn in kantooromgevingen, waar een goed ontworpen en uitnodigende werkruimte kan helpen om het moreel te verbeteren en samenwerking tussen werknemers aan te moedigen. Naast hun esthetische aantrekkingskracht, is aangetoond dat beplanting een aantal belangrijke voordelen voor mensen hebben.

Waarom interieurbeplanting aanschaffen?

Een van de belangrijkste voordelen van planten is hun vermogen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Planten fungeren als natuurlijke luchtfilters, verwijderen schadelijke verontreinigende stoffen uit de lucht en laten schone, zuurstofrijke lucht vrij. Dit kan met name belangrijk zijn in kantoor- en zorgomgevingen, waar een slechte luchtkwaliteit kan leiden tot een reeks gezondheidsproblemen, waaronder hoofdpijn, vermoeidheid en ademhalingsproblemen.

Naast het verbeteren van de luchtkwaliteit, kan interieurbeplanting ook helpen om stress te verminderen en de productiviteit te verhogen. Studies hebben aangetoond dat mensen die in een omgeving met planten werken minder stress en een hogere productiviteit ervaren dan mensen die in een omgeving zonder planten werken. Dit komt grotendeels omdat planten helpen om een ​​meer natuurlijke en rustgevende omgeving te creëren, wat mensen helpt om te ontspannen en zich te concentreren.

Beplantingsplan kantoor voorbeeld

Conclusie

Kortom, interieurbeplanting kan een waardevolle toevoeging zijn aan elke leer-, zorg- of werkomgeving. Het is aangetoond dat het de luchtkwaliteit kan verbeteren, stress doet verminderen en de productiviteit laat verhogen. Plus dat het enorm helpt om een ​​aangenamere en uitnodigende omgeving te creëren. Dus wanneer je medewerkers, bezoekers, bewoners en klanten een aangename ervaring wilt laten ervaren, overweeg dan om interieurbeplanting aan je ruimte toe te voegen.

Ontvang een beplantingsplan op maat.