Dit pand heeft een natuurlijke look en feel gekregen dankzij deze bijzondere groene bijdrage! Het idee om maar liefst 200 vierkante meter mos te gebruiken als bekleding voor de muren, verspreid over 4 verdiepingen, heeft gezorgd voor een adembenemend en rustgevend resultaat.

De uitdaging en het resultaat

De opdrachtgever had de wens om een natuurlijke sfeer te creëren in het trappenhuis en de gang van het pand en wij zijn maar al te blij dat we deze wens hebben kunnen vervullen. Het mos zorgt voor een unieke, organische uitstraling die het pand laat opgaan in de omgeving. De kunststof verdieping aanduidingen maken het plaatje compleet en zorgen voor een prachtig en samenhangend geheel.

Ook op de begane grond hebben we voor een groene touch gezorgd. Omdat er geen natuurlijk licht aanwezig is, hebben we gekozen voor kunstbeplanting in de vorm van een binnentuin. Hierdoor wordt de ruimte opgefleurd en krijg je meteen een natuurlijk gevoel bij het betreden van het pand.

Nog meer voordelen

Mos is niet alleen interessant vanwege zijn esthetische waarde, maar ook vanwege zijn vele voordelen. Zo heeft mos een geluiddempende werking, wat zorgt voor een rustige omgeving met een fijne akoestiek. Ook heeft mos geen onderhoud nodig en kan het jarenlang meegaan.

Dit project is dan ook een goed voorbeeld van hoe groen toegepast kan worden zonder vierkante vloermeters in te leveren. Het mos creëert een natuurlijke en rustgevende sfeer in het gebouw. Het laat zien dat mos niet alleen geschikt is voor de inrichting van bijvoorbeeld kantoorruimtes en openbare gebouwen, maar ook voor trappenhuizen en het creëren van samenhang tussen verdiepingen.

Interesse gewekt?

Benieuwd naar de mogelijkheden van mos voor jouw organisatie? Bezoek dan Onze moswand pagina en download onze gratis brochure. Hierin vind je meer informatie over de voordelen van mos en hoe het toegepast kan worden in verschillende ruimtes. Bekijk onze creatieve insteek met kunstbeplanting, of neem direct contact op met een van onze adviseurs.