Op zoek naar manieren om uw kantoorruimte of openbare ruimte te vergroenen? Dan is het plaatsen van diverse groene objecten zeker het overwegen waard. Het kan niet alleen zorgen voor meer variatie, maar ook voor een aangename sfeer. Dit is precies wat we hebben gedaan voor Talis, een grote woningcorporatie die meer dan vijftienduizend woningen verhuurt en beheert in de regio Nijmegen en Wijchen. Zo’n organisatie verdient natuurlijk een doordacht plan. En daarvoor hebben zij ons ingeschakeld, het juiste adres als het draait om creativiteit!

De uitdaging

Op basis van plattegronden en door middel van een presentatie tot een concreet plan komen was voor ons de uitdaging. In dit plan wordt een werkplek gecreëerd waarin natuurlijke elementen en een traditioneel maar toch modern kantoor worden gecombineerd, samen met verschillende kleurrijke zitjes voor wanneer er behoefte is aan een andere omgeving. De organisatie wenste daarnaast dynamische beplanting voor de multifunctionele ruimte die zij het Grand Café noemen. Een ruimte die flexibel gebruikt kan worden voor bijeenkomsten, vergaderingen, lezingen, lunches of als ontsnapping aan de traditionele kantooromgeving. De ruimte moet dus geschikt zijn voor verschillende doeleinden en tegelijkertijd een prettige sfeer bieden.

Het creatieve plan

Veel verschillende objecten, van moscirkels, een kunstplantenwand tot grote bladplanten in potten en bakken gemaakt van natuurlijke materialen, maar ook speelse verrijdbare objecten zoals een medicijnrek met kleine potjes en kantoorplanten.

Ondanks dat de twee etages totaal anders zijn ingericht hebben we toch de keuze gemaakt om binnen het hele pand dezelfde stijl door te voeren. Zo worden beide verdiepingen één geheel en voelt de eerste etage net zo ‘thuis’ als de begane grond.

Het resultaat

Wij hebben de begane grond omgetoverd tot een huiselijke, maar toch dynamische ruimte door het plaatsen van verrijdbare groenobjecten. Deze inrichting maakt het mogelijk om de ruimte te gebruiken voor zowel lunchen, vergaderen als samenkomen in een gezellige en ontspannen omgeving. Op de eerste etage van het kantoor hebben we dezelfde huiselijke sfeer toegepast maar dan in een meer bescheiden stijl. Hierdoor is het een aangename plek om te werken geworden. We hebben diverse groene objecten geplaatst om het buitengevoel naar binnen te brengen. Dit zorgt voor een interieur waar het personeel van kan genieten zonder te veel afleiding te veroorzaken.

Het geeft Talis de mogelijkheid om een omgeving te bieden waarin medewerkers en bezoekers zich op hun gemak voelen en kunnen ontspannen. Een omgeving waarin het prettig werken en sociaal omgaan centraal kan gaan staan. Bij ons kunt u terecht voor een passend en uniek plan voor ieder interieur. Of u nu op zoek bent naar groenbeleving of andere vormen van interieurdecoratie, wij hebben de kennis en ervaring om uw interieur naar een hoger niveau te tillen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Ook verrast worden door onze adviseur?