Fotografie: Corné Bastiaansen.

WELL-certificering voor deze producent in Tilburg

In samenwerking met Prologis Nederland hebben we een bijzondere aanvulling gerealiseerd op het bestaande beplantingsplan van Elho. Onze taak was het introduceren van unieke groene elementen, waaronder verticaal groen met televisie-integratie, die bijdragen aan een levendige en gezonde werkomgeving. Hierbij presenteren we met trots onze impressie van dit vernieuwende vergroeningsproject bij Elho.

De uitdaging

Elho, een vooraanstaand producent van stijlvolle kunststof bakken en potten voor binnen- en buitenplanten, stond voor een uitdaging. Het bedrijf, dat hoog aangeschreven staat vanwege zijn focus op duurzaamheid, had de ambitie om te voldoen aan de strenge normen van de WELL-certificering. De vereisten van deze certificering zijn omvangrijk en omvatten verschillende aspecten van de bedrijfsvoering, waarbij groen een essentieel onderdeel is. Onze taak was het om op het hoofdkantoor van Elho verschillende groenobjecten te installeren, evenals het vergroenen van het warehouse. Een extra uitdaging was de integratie van twee geautomatiseerde plantenwanden met televisie.

Het creatieve plan & de uitvoering

We begonnen het project door de verschillende ruimtes van Elho te onderzoeken en een grondig plan van aanpak op te stellen. Het idee was om de natuur dichter bij de werkplek te brengen om te voldoen aan de WELL-certificering en zo een aangenamere, gezondere en productievere omgeving te creëren. Daarom hebben we het kantoorgedeelte van Elho voorzien van twee geautomatiseerde plantenwanden met tv-integratie.

In het warehouse gingen we nog een stap verder. Hier hebben we de ruimte voorzien van meer dan tweehonderd meter beplanting, waardoor de werkomgeving niet alleen groener en duurzamer werd, maar ook een plezieriger plek om in te werken.

Het resultaat

Het project werd succesvol afgerond. De aanvulling van verticaal groen op het kantoor en de ‘urban jungle’ beplanting in het warehouse hebben het interieur van Elho nog meer tot leven gebracht. De plantenwanden met televisie-integratie hebben een sfeer van rust en focus gecreëerd, terwijl ze tegelijkertijd een visueel aantrekkelijk element vormen.

In het warehouse is de transformatie nog opmerkelijker. De uitgestrekte groene opvulling is niet alleen mooi, maar draagt ook bij aan een betere luchtkwaliteit en vermindert stress onder het personeel.

We zijn trots op ons werk bij Elho, waar we een uitdaging hebben omgezet in een kans om te laten zien hoe natuur en bedrijfsruimtes harmonieus kunnen samengaan. Dit project heeft het streven van Elho naar duurzaamheid verder benadrukt en ze nog dichter bij het behalen van de WELL-certificering gebracht.

Ook verrast worden door onze adviseur Pascal?