Bij De Haagsche Zwaan in Den Haag hebben wij onlangs een uitdagende opdracht volbracht: de transformatie van een ontvangstruimte en lunchroom in een gedeeld kantoorpand. Het doel was om een professionele en aangename ambiance te creëren die zowel functionaliteit als stijl uitstraalt. In deze projectimpressie lees je alles over onze aanpak en de uiteindelijke resultaten van dit boeiende project.

De uitdaging

De Haagsche Zwaan streeft ernaar een toonaangevende werk- en vergaderlocatie te zijn voor haar huurders. De uitdaging lag in het feit dat de ontvangstruimte en lunchroom behoefte hadden aan een frisse, maar functionele make-over. Het was essentieel dat de nieuwe inrichting de professionaliteit van de ruimte zou verhogen zonder de bestaande functionaliteiten te hinderen. Er was een specifieke vraag naar stijlvol groen dat de ruimtes niet alleen zou verfraaien maar ook hun bruikbaarheid voor bezoekers zou behouden.

Het creatieve plan

Geïnspireerd door de natuur en de behoefte aan functionaliteit, hebben we gekozen voor een ‘urban jungle’ concept. Dit plan bestond uit het strategisch plaatsen van diverse soorten groen die sfeer verhogen zonder de bruikbaarheid van de ruimte te beperken. We hebben speciaal voor op maat gemaakte plantenbakken en plantenwand gekozen die langs de muren geplaatst zijn om zo min mogelijk vloeroppervlak in beslag te nemen. Deze aanpak zorgde ervoor dat de ruimte zowel open als uitnodigend bleef. Grote bladplanten in sets van drie zijn toegevoegd om toch waar het kan wat beschutting te creëren en het gevoel van een levendige, groene oase te versterken.

Het resultaat

Het eindresultaat is een prachtig samenspel van stijl en functie. De ontvangst-, lunchruimte en receptie zijn aangekleed met levendige, groene zones die een rustgevende en tegelijk stimulerende omgeving bieden voor zowel werknemer als bezoeker.

Benieuwd wat ons team kan bijdragen aan jullie project?