Het Commissariaat voor de Media (CvdM) in Hilversum, een sleutelspeler in het toezicht op de Nederlandse mediawereld, heeft onlangs een aantal vernieuwingen ondergaan. De huisstijl kreeg een modernisering en ook de vesting mocht van een verfrissing genieten.

De aanleiding

Gelegen in een bosrijke omgeving, was het doel om een werkomgeving te creëren waarin de natuurlijke buitenwereld en het moderne interieur harmonieus samenvloeien. Dit ambitieuze project was gericht op het realiseren van een groene, duurzame en inspirerende omgeving voor zowel werknemers als bezoekers. De vernieuwing werd ingegeven door een specifiek ontwerp waarin beplanting voor inbouwbakken centraal stond, met als doel de groene uitstraling door het gehele pand te trekken. Dit sloot aan bij de wens van het CvdM om het groen van de Hilversumse omgeving naar binnen te halen, en zodoende een brug te slaan tussen binnen en buiten.

Vernieuwing in uitvoering

Het creatieve plan omvatte het vervangen van de bestaande RVS plantenbakken door varianten met een natuurlijke uitstraling die beter pasten bij het nieuwe interieur en het klassieke gebouw. Deze keuze benadrukte het groen en ondersteunde de duurzaamheidswensen van het CvdM, waarbij zoveel mogelijk bestaande materialen werden hergebruikt. De grootste uitdaging was het creëren van een evenwichtige overgang van de groene buitenomgeving naar het interieur, zonder dat deze met elkaar zouden concurreren.

Het eindresultaat

Het resultaat is een vernieuwd pand waarin het buitenleven en het werkleven samenkomen. De gekozen kantoorplanten en bakken versterken de kleurrijke meubels zonder te overheersen, dit resulteert in een uitnodigende en stimulerende werkomgeving. De doorgevoerde verfrissingen laten zien dat het CvdM een organisatie is met oog voor de toekomst en respect voor het verleden. En het Commissariaat laat zien dat werken in een natuurlijke omgeving best wel een feestje mag zijn!

Benieuwd wat ons team kan bijdragen aan jullie project?