Van Egmond Groep Doetinchem, een prominente elektrotechnische groothandel In de achterhoek bij iedereen bekend van de herkenbare witte villa, ‘De Tol’, gelegen aan de A18 in Doetinchem.

Van Egmond Groep heeft dit pand nu zo’n tien jaar in gebruik en het werd volgens hen tijd voor een nieuwe groen aankleding voor de werkplekken en gezamenlijke ruimtes. En hiervoor mochten wij een plan op maat opstellen!

De uitdaging

In 2023 kregen wij de opdracht om voor Van Egmond Groep een nieuw en verfrissend groenplan op te stellen en hierbij ook aan aantal bestaande planten over te nemen in ons onderhoudsplan. Onze uitdaging bestond uit het ontwerpen van een beplantingsplan dat naadloos aansluit bij de wensen van de klant en de specifieke omstandigheden van het pand. In nauw overleg met de klant hebben onze adviseurs de wensen geïnventariseerd en een helder beeld gecreëerd van hun voorkeuren.

Een opmerkelijk kenmerk van dit pand is het atrium dat werd bij de verbouwing speciaal aangelegd om een fijnere werkomgeving te creëren. Voor ons heel fijn dat ze deze keuze destijds hebben gemaakt, want niet alleen werknemers hebben voordelen van meer daglicht, óók planten krijgen een energie boost van een beetje meer zonneschijn in hun leven.

Naast het pand in Doetinchem, dat snel na de intrek al te klein werd, vonden ze een aantal deuren verderop ruimte voor uitbreiding. Ook hier mochten we een beplantingsplan op maat maken. Extra uitdagend om deze twee locaties op dezelfde manier aan te kleden.

Het creatieve plan

Uit deze samenwerking kwam een doordacht plan voort dat een mix van verticaal groen, grote bladplanten en kast bakken omvatte. Deze werden geplant in duurzame plantenbakken, vervaardigd uit zowel natuurlijke materialen als gerecycled kunststof. De keuze voor beplanting hield rekening met de verschillende lichtomstandigheden in het pand, waarbij planten werden geselecteerd die goed gedijen bij direct zonlicht.

In het tweede gebouw werden gelijke elementen toegepast, maar ook een aantal duidelijke verschillen. Allereerst betreft het een andere lichtinval, op deze locatie is er sprake van meer direct zonlicht. Niet alle plantsoorten vinden dit fijn, hier hebben we dus op aangepast. Óók heeft deze vestiging kast bakken op maat én hexagon wandvisuals afgewisseld met verticaal groene hexagons. Voor ons ook een primeur!

Het resultaat

Het resultaat is een geheel van groen dat niet alleen de esthetiek van de panden verbetert, maar ook bijdraagt aan een stukje akoestiek én dus een productieve werkomgeving. Met een maandelijks onderhoudsplan inclusief serviceabonnement zijn de vestigingen van Van Egmond Groep verzekerd van stralend groen zonder zorgen. Onze inspanningen zorgen ervoor dat de klant zich volledig kan richten op hun kernactiviteiten, terwijl wij de zorg voor hun beplanting uit handen nemen.

Van Egmond Groep is met deze groene transformatie verzekerd van een visueel aantrekkelijke en duurzame werkomgeving, waar zowel medewerkers als bezoekers kunnen genieten van een frisse en uitnodigende atmosfeer.

Benieuwd wat ons team kan bijdragen aan jullie project?