Duurzaam, duurzamer, duurzaamst. Het hergebruiken van bestaande materialen en onderdelen wordt steeds belangrijker in een wereld waar grondstoffen steeds schaarser worden. Daar weet DGMR alles van. Het pand van de vestiging in Arnhem aan de Pallandtstraat voldeed niet langer meer aan de eis en daarom besloot het bedrijf per oktober te verhuizen naar een nieuwer pand aan de Weerdjesstraat. Wel moest er aan dit pand ook nog het een en ander gebeuren. Het bedrijf besloot om dit volledig circulair te doen en bestaande systemen te hergebruiken. Ook het meubilair werd hergebruikt uit het oude pand en waar een aanvulling nodig was, werd gekozen voor een tweedehands oplossing. Bij een duurzaam pand hoort uiteraard ook de toevoeging van natuur, hierin mochten wij voor DGMR een creatief plan opleveren in samenwerking met Liesbeth Albers Interieurarchitectuur.

De uitdaging

Het pand bestaat uit drie etages met werkplekken en een vierde verdieping met vergaderzaal en kantine. De wens? Dat er zoveel mogelijk gebruik gemaakt werd van duurzame producten en materialen. Dit hebben wij dus als eis gesteld aan de producten die wij uitzochten. Niet duurzaam? Dan komt het niet bij DGMR.

Het creatieve plan

Grote kantoorplanten geplaatst in terracottapotten, verspreid door het hele pand. Ook zijn er sets in open ruimtes neergezet op regeneraat pallets, gemaakt van 100% gerecycled kunststof. In de kantine op de bovenverdieping werd gekozen voor een renovatie van bestaande bakken. Want: waarom nieuwe duurzame producten plaatsen als hergebruik veel duurzamer is?

De uitvoering

Akkoord! Wij mochten het waar gaan maken voor DGMR. Ons leverteam mocht komen plaatsen in november van afgelopen jaar. Daarnaast mogen wij ook het onderhoud verzorgen. Een duurzame plant is er een die het heel lang volhoudt, en dat is nou net waar onze onderhoudsprofessionals goed in zijn.

Het resultaat

Een duurzaam project, dat niet alleen goed is voor de natuur maar ook goed voor de gezondheid van de werknemers. Kers op de taart: het ziet er nog gelikt uit ook! Bekijk de foto’s en raak geïnspireerd.

Ook verrast worden door onze adviseur Pascal?