Bij Ten Brinke zijn wij trots dat we een centrale rol hebben mogen spelen voor het verwezenlijken van HatchTech’s visie in hun nieuwe hoofdkantoor. Samen met onze partner Mobilane hebben we de levendigheid van de natuur rechtstreeks de modern urban werkruimte ingebracht. In een samenspel van natuur en architectuur, hebben wij de binnenruimtes van het indrukwekkende Experience Centre tot leven gebracht.

De opdracht

“Het creëren van een duurzaam en circulair kantoorgebouw dat als een verlengstuk van de natuur fungeert”. Een vraagstuk waar we ervaren in zijn maar niet minder uitdagend is, want iedere omgeving én ieders smaak is natuurlijk anders. Gelukkig konden we ook voor HatchTech iets unieks bedenken. De uitdaging was niet alleen om groen esthetisch toe te voegen, maar ook om twee volledig geautomatiseerde plantenwanden boven zitplaatsen te installeren.

Het plan

In samenwerking met ontwerpers en architecten hebben we een integraal plan ontwikkeld. Daarnaast ook de technische uitdaging in kaart gebracht met leverancier Mobilane, de plantenwanden worden namelijk volledig geautomatiseerd voorzien van water. Overal in het gebouw, van ontspanningsruimte tot vergaderzalen en werkplekken, werd het creëren van een groene verbinding het centrale thema. Voor elke ruimte is een unieke plantenselectie samengesteld, die niet alleen visueel aanspreekt, maar ook bijdraagt aan een gezonde en inspirerende werkomgeving. Robuust en speels, statig en modern; elke plant heeft zijn plek gekregen binnen het ontwerp.

Het resultaat

Het resultaat is een Experience Centre waarin elk detail de essentie van HatchTech’s visie ademt. De kantine, met imposante LivePanel plantenwanden, dienen als levend kunstwerk en centraal ontmoetingspunt. In de vergader- en kantoorruimtes vormen de geselecteerde planten een groene oase die uitnodigt.

Door onze duurzaam geproduceerde potten en creatief beplantingswerk, hebben we een omgeving gecreëerd die het binnenklimaat verbetert, de akoestiek optimaliseert en de biodiversiteit binnen de muren van HatchTech bevordert. De natuurlijke plantenwanden, gecombineerd met het doordachte lichtplan, maakt van het Experience Centre een fijne omgeving dat elke dag weer straalt.

Dit project laat zien dat als mensen, de natuur en technologie een team vormen, we (werk)plekken kunnen realiseren die niet alleen inspirerend zijn, maar ook het binnenwerken een heel stuk leuker maken.

Nieuwsgierig wat een van onze adviseurs kan bijdragen aan jullie project?