In deze projectimpressie hebben we het over ons project bij VEGA in Amersfoort. VEGA is een organisatie die speciale meetapparatuur ontwikkelt en produceert, een zéér precies klusje.

De uitdaging

Onze voornaamste uitdaging was om een passend groenplan te ontwikkelen dat naadloos aansluit op de wensen van de organisatie. Dit plan moest het interieur van de vestiging in Duitsland weerspiegelen, maar toch een eigen karakter behouden. Bovendien moesten we rekening houden met het behoud van de functionele ruimte en de looproutes. Verbetering van de akoestiek was ook een wens voor de nieuwe indeling met kantoorplanten. Hieraan werd de wens toegevoegd om elke vaste werkplek te voorzien van een verfrissende toevoeging, zodat elke medewerker kan profiteren van het groenplan.

Het creatieve plan

Ons doel was om functioneel groen toe te voegen zonder de ruimte te beperken, precies zoals de klant dat wenste. Daarnaast wilden we ervoor zorgen dat ons groene ontwerp naadloos zou passen in het historische koetshuis, met respect voor de oude kenmerken.

We beginnen bij de ingang. Hier creëren we een warm welkom met twee grote bladplanten in betonnen bakken, gevuld met natuurlijk boomschors. Dit zorgt voor een ontvangst waarbij de natuur naar binnen wordt gebracht! Op de begane grond plaatsen we een Kentia Palm in een Bosco Bark Bowl naast de trap. Op de eerste etage kiezen we voor Urban Jungle beplanting in op maat gemaakte zwarte kastbakken. Door kastbakken te gebruiken, blijven de looproutes en ruimtes functioneel. Ook zetten we op de eerste etage een Ficus Lyrata tussen de vergaderruimte en de loungehoek. Hiermee creëren we verbondenheid en vulling in beide ruimtes zonder al te dominant aanwezig te zijn.

Het resultaat

Het resultaat is een aantrekkelijke en functionele werkomgeving, zichtbaar vanaf elke werkplek. Het groen fleurt de ruimtes op en voegt akoestische voordelen toe aan elke werkplek. Ons ontwerp integreerde moeiteloos met het historische karakter van het koetshuis, wat zorgde voor een perfecte harmonie tussen oud en nieuw. Dit project bewijst dat subtiele groene toevoegingen een grote impact kunnen hebben op werkplekken. Ze brengen het buitengevoel naar binnen en zorgen voor een inspirerende omgeving.

Nieuwsgierig wat een van onze adviseurs kan bijdragen aan jullie project?