Het verlaten kantoorpand aan de Leigraafseweg op het industrieterrein van Doesburg bleef onbenut. Gelukkig zag de Gemeente Doesburg de waarde ervan en besloot het als hun nieuwe gemeentelijke thuisbasis in te richten.

De uitdaging

Een recentelijk verbouwd kantoorpand op het Doesburgs industrieterrein aankleden naar een functioneel en levendig kantoor. Met diverse ambtenaren die de nieuwe werkplek in de bovenste twee etages van de Leigraafseweg betrokken hebben, was het noodzaak om een werkomgeving te creëren die rust, concentratie en welzijn bevordert.

Het creatieve plan

Het concept draaide om het samenbrengen van de natuur met de stedelijke werkruimte. Door de implementatie van ‘Urban Jungle’-beplanting, en het toevoegen van grote kantoorplanten, creëerden we diverse natuur geïnspireerde plekken verspreid over de verdiepingen. Hierdoor is er niet alleen visuele afwisseling, maar wordt er ook een verbinding met de natuur gestimuleerd.

In het ontwerp is er gebruik gemaakt van meer dan 120 groenobjecten. Dit varieert van losse potten tot uitgebreidere afscheidingen, allemaal bedoeld om een biophilic omgeving te scheppen. Hierbij wordt de natuurlijke verbinding tussen mens en natuur versterkt, wat bijdraagt aan het welzijn en de productiviteit van de medewerkers. Daarnaast hebben duurzame plantenbakken, hangende wallplanters en bakken gevuld met Franse boomschors ervoor gezorgd dat natuurlijke elementen op verschillende manieren in het interieur zijn geïntegreerd.

Het resultaat

De inspanningen hebben geleid tot een stadskantoor waar natuur en werk hand in hand gaan. De bovenste twee etages van het kantoorpand aan de Leigraafseweg zijn omgetoverd tot een groene oase, waar ambtenaren in alle rust kunnen werken en vergaderen. Terwijl de begane grond binnenkort haar deuren opent voor publieke zaken, bieden de 1e en 2e etage nu al een inspirerende werkplek voor de werknemers van de Gemeente Doesburg. Het samenvoegen van duurzame, natuurlijke elementen met de moderne werkplek heeft een balans gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Ook een groen en inspirerend kantoor creëren?