Viverion in Lochem zet zich al jaren in voor het bieden van perspectief aan mensen met minder kansen op de woningmarkt. Echt een organisatie naar ons hart en tevens ook al jaren klant.

De woningcorporatie in Lochem was nodig toe aan verduurzaming van het interieur en dus ontstond dit project in samenwerking met de interieurdesigners van bureau Julia. Een project dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk moest zijn maar ook functioneel, duurzaam en gezond. En wij mochten voor Viverion de natuur naar binnen halen!

De uitdaging

De renovatie van het kantoorpand in Lochem was geen kleine opgave. Viverion wilde een omgeving creëren waarbij groene elementen een centrale rol speelden, met een wens voor, beige en grijze plantenbakken. Dit moest allemaal worden gerealiseerd binnen een korte tijdsspanne, wat zowel een creatieve als logistieke uitdaging met zich meebracht.

Het creatieve plan

In samenwerking met Carlijn van ontwerpbureau Julia, ontstond er een plan dat verder ging dan standaardoplossingen. Door te kiezen voor verschillende modellen, hoogtes en structuren in de gewenste beige kleur, creëerden we een gevarieerd maar samenhangend geheel. Een speciaal element in ons ontwerp zijn de moscirkels, een creatieve twist die zorgt voor een speelse en dynamische overgang in de kantoorruimte.

Het resultaat

Het eindresultaat is een prachtig voorbeeld van hoe natuur en design elkaar kunnen versterken. De diverse beige/grijze plantenbakken brengen een unieke sfeer in het kantoor, terwijl de moscirkels zorgen voor een kalme maar levendige uitstraling. Dit project laat zien dat met creativiteit, innovatie en een sterke samenwerking, zelfs uitdagende wensen werkelijkheid kunnen worden binnen een strakke deadline.

Nieuwsgierig wat een van onze adviseurs kan bijdragen aan jullie project?