De uitdaging

Het GenomeScan-project bood ons een boeiende uitdaging waarbij we een harmonieuze synergie moesten creëren tussen verschillende natuurlijke elementen, diverse culturele invloeden en de wereld van wetenschappelijk onderzoek. Als organisatie die DNA-onderzoek uitvoert en waarin diverse nationaliteiten en culturen samenkomen, bevond GenomeScan zich op het snijvlak van natuurlijke schoonheid en geavanceerde wetenschap. Het was onze missie om deze unieke combinatie te weerspiegelen in een creatief plan dat het pand zou transformeren en tegelijkertijd de kernwaarden van het bedrijf zou uitdragen.

Het creatieve plan

Om de essentie van GenomeScan vast te leggen en te versterken, hebben we met zorg en met creativiteit een plan ontwikkeld dat verschillende facetten met elkaar combineert. Onze keuze viel op het introduceren van tropische plantsoorten als levendige vertegenwoordigers van de natuur en kunstzinnige elementen om de culturele diversiteit te weerspiegelen. De kunstwerken van Kunstuitleen.nl geeft een extra dimensie aan de ruimtes, waarbij kunstenaars vanuit verschillende perspectieven de rijke verscheidenheid aan culturen en nationaliteiten verbeelden.

Exotische planten werden geplaatst in prachtige potten van natuurlijk materiaal. Hierbij werd voor sommige plaatsen gekozen voor natuurlijke eenvoud maar dan met een kunstzinnige draai. Verschillende wanden werden getransformeerd door de aanbreng van 100% echt platmos, dat niet alleen een visueel aantrekkelijke textuur toevoegde, maar ook een symbolische connectie met het wetenschappelijke werk van GenomeScan creëert.

Naast deze bekende elementen hebben we ook nieuwe en unieke producten toegepast. Privacy glasfolie, gemaakt van echt mos, bood niet alleen visuele afscherming, maar versterkte ook het natuurlijke thema. Echte ficusbladeren voegden een vleugje authenticiteit toe aan de ruimte, terwijl een logo-uitsnede van kurk en gedroogd ficusblad de identiteit van GenomeScan subtiel maar opvallend presenteerde.

Het resultaat

Het resultaat van ons creatieve plan voor GenomeScan is een verbluffende harmonie tussen natuur, cultuur en wetenschap. De exotische kantoorplanten en natuurlijke elementen vormen een levendige verbinding met de essentie van DNA en genetisch onderzoek, terwijl de kunstzinnige details de diverse achtergronden van de medewerkers en de wereldwijde samenwerking vieren. De ruimte ademt een sfeer van inspiratie en ontdekking, en nodigt uit tot reflectie en samenwerking.

De wereldkaart en het logo, samen met andere creatieve accenten, dienen als visuele ankerpunten die de identiteit van GenomeScan op een unieke en onvergetelijke manier presenteren. Het privacy glasfolie, de echte ficusbladeren en de logo-uitsnede van kurk tonen ons vermogen om innovatieve materialen en ontwerpelementen te integreren in een esthetisch verfijnd geheel.

Kortom, met dit project hebben we samen een plek gecreëerd die niet alleen laat zien hoe divers het bedrijf is, maar ook een plek waar iedereen zich kan verdiepen in de fascinerende wereld van DNA-onderzoek, terwijl ze genieten van de pracht van natuur en kunst.

Nieuwsgierig wat een van onze adviseurs kan bijdragen voor jullie kantoor?