Welkom bij Gemeente Maashorst, waar groen niet alleen buiten, maar ook binnen bloeit! De Gemeente Maashorst heeft recent een verbouwing en daarvoor een rebranding doorgemaakt. Hoogtijd om de nieuwe frisse identiteit intern te voorzien van een flinke dosis groen.

De uitdaging

De Gemeente Maashorst maakte begin vorig jaar al een rebranding mee, maar ging recenter ook door een complete verbouwing. Deze veranderingen vragen om een interne transformatie die net zo fris en inspirerend zijn als de nieuwe identiteit. Hier ontstond de uitdaging om werk- en openbare plekken doormiddel van groen aan te laten sluiten met de vernieuwde merkidentiteit.

De weg naar deze vergroening komt niet zonder obstakels. Het tijdig leveren van bijna driehonderd(!) verzorgingseenheden was een enorme uitdaging op zich. De leveringsteams zijn een week lang onvermoeibaar in de weer geweest om alle plantenbakken te plaatsen, in te richten en op te maken. Een behoorlijke prestatie gezien de strakke deadline.

Het creatieve plan

De inrichting is groener dan ooit tevoren. Op elke etage is interieurbeplanting geïntegreerd, van de kantoortuinen tot de ontvangstruimtes. Dit gaat verder dan alleen maar wat planten neerzetten – het is een creatieve samensmelting van interieurontwerp en natuurlijke toevoegingen. Maar er is meer: zelfs de afdelingen met beperkt natuurlijk licht zijn niet overgeslagen. Kunstplanten in kastbakken op maat zorgen ervoor dat deze ruimtes bij het groene plan betrokken worden.

Het creatieve plan is erop gericht om eenheid te creëren tussen verschillende etages en afdelingen. Het groen fungeerde als de verbindende factor, zowel visueel als conceptueel. Elke ruimte is zorgvuldig doordacht om de natuurlijke elementen te laten samensmelten met het interieurontwerp.

Het resultaat

Het resultaat is niets minder dan verbluffend. Gemeente Maashorst is getransformeerd tot een groene oase waarin de nieuwe frisse identiteit tot leven komt. Op iedere plek in het gebouw omarmt het groen de bezoekers en medewerkers. Dit is meer dan een transformatie – het is een nieuwe visie en identiteit: een frisse blik op de toekomst en daarmee de natuur zoveel mogelijk plek te geven in de organisatie.

Het onderhoud mogen ze overlaten aan onze onderhoud professionals, er rest alleen nog genieten van al het moois dat het groen met zich meebrengt.

Nieuwsgierig naar hoe wij kunnen bijdragen aan jullie project?