In de hedendaagse zakelijke wereld is er een groeiende behoefte aan ruimtes die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. De omgeving waarin we werken heeft immers een directe invloed op onze productiviteit, creativiteit en welzijn. Zo is het ook voor Clafis cruciaal om een balans te vinden tussen hun technische expertise en een natuurlijke, rustgevende werkomgeving.

De uitdaging

Bij het binnenkomen van het recent gerenoveerde interieur van Clafis in Arnhem werden we meteen geconfronteerd met een uitdaging. Clafis, een ingenieursbureau met een visie voor moderniteit, zocht een manier om de strakke en professionele uitstraling van hun kantoor te combineren met een natuurlijke touch. Daarnaast was er een specifiek aandachtspunt: een van de full-wall akoestische wandvisuals bevatte elementen die niet volledig voldeden aan de wensen van Clafis.

Het creatieve plan

Ons plan was om een ‘urban jungle’ gevoel te creëren binnen deze zakelijke omgeving. Grote bladplanten werden strategisch geplaatst om het ruimtelijke gevoel te behouden terwijl toch een vleugje natuur werd toegevoegd. Voor de twee vergaderkamers die een verbinding met de stad symboliseerden, hebben we full-wall akoestische wandvisuals ontworpen die perfect binnen het thema passen. Daarnaast hebben we op de gang moscirkels opgehangen, voorzien van diverse mossoorten, die zowel esthetische als akoestische voordelen met zich meebrengen.

Ons in-huis designteam nam de uitdaging aan om de wandvisual aan te passen. Met precisie en creativiteit werden de ongewenste elementen uit de foto verwijderd, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en het gevoel van de visual.

Het resultaat

Het eindresultaat is niets minder dan verbluffend. Door de gehele bedrijfsruimte van Clafis voelt men nu de symbiose van technische expertise en natuurlijke rust. Dankzij het overvloedige licht in het gebouw hebben de planten een levendige uitstraling en zullen ze zich snel thuis voelen. En met ons onderhoudscontract kunnen ze gerust zijn: deze kantoortuin zal nog jaren blijven bloeien. Werknemers hebben nu niet alleen een kantoor dat esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een ruimte die welzijn en productiviteit bevordert.

Nieuwsgierig wat een van onze adviseurs kan bijdragen aan jullie project?