Een creatief plan passend in de kantooromgeving, waarbij je in iedere ruimte verrast wordt door structuren, texturen, materialen en kleuren met een duurzaam karakter, dat was de uitvraag die we meekregen aan tafel bij Media.Monks in Hilversum. Het bedrijf had een helder en duidelijk beeld voor ogen, waarbij het onze taak was hen toch te verrassen met een uniek en op maat gemaakt beplantingsplan op basis van biophilic design.

Het was een feestje om door het kantoorpand in Hilversum te lopen. Het kleurgebruik en de materiaalkeuze van het meubilair en de accessoires ten opzichte van het industriële karakter van het pand gaf ons direct inspiratie.

Door elementen uit het biophilia principe te gebruiken, zoals het toepassen van materialen met een natuurlijke uitstraling en daarnaast te kiezen voor aardse tinten en interieurbeplanting op ieder niveau in de ruimte, zijn we erin geslaagd het pand extra warmte en sereniteit mee te geven.

Ook het duurzame aspect zijn we niet uit het oog verloren. Zo zijn er o.a. plantenbakken toegepast van oude fietsbanden en papier-maché verstevigd met beton. Naast dat de producten duurzaam zijn hebben ze ook nog eens een bijzondere structuur, waardoor je zintuigen toch weer extra geprikkeld raken. Je gaat even voelen om te vertalen wat je nu eigenlijk ziet. Alle kunststof plantenbakken zijn vervaardigd van gerecycled kunststof. Het voordeel van deze bakken is, dat ze verrijdbaar en verkrijgbaar zijn in iedere RAL-kleur. Dat maakte dat we nog extra konden spelen met kleur en eenheid van de producten.

Een project waarbij het eindresultaat zelfs onze verwachtingen overtrof! Veel dank aan Media.Monks en in het bijzonder Wisse Schellevis voor het vertrouwen en de fijne samenwerking!

Benieuwd naar wat wij voor uw kantoorpand kunnen betekenen?