Maak kennis met Sharon: natuurliefhebber en plantexpert

Het groene hart van ons bedrijf is te vinden bij onze medewerkers! Zo ook bij Sharon, natuurliefhebber in hart en nieren. Met haar passie voor planten, oog voor detail en gedreven instelling weet ze iedere plant te bieden wat het nodig heeft. We zochten Sharon op tijdens haar wekelijkse onderhoudsronde in Groenlo voor een interview.

Sharon is Medewerker interieurbeplanting, dit betekent dat ze verantwoordelijk is voor de verzorging van de projecten op haar route. Daarmee is ze ook het directe aanspreekpunt wanneer een klant een wens of vraag heeft.

Van bloemistenopleiding tot Medewerker Interieurbeplanting

Ze is niet altijd onderhoud- & servicemedewerker geweest, haar groen carrière begon op het middelbaar beroepsonderwijs, daar volgde ze op de bloemistenopleiding de opleiding tot vak expert bloem & styling. “Ik heb altijd een liefde voor groen en de natuur gehad, daarom koos ik ook voor de bloemistenopleiding”. Na haar opleiding ging ze van start als medewerker van een tuincentrum in Doetinchem. Gedurende haar jaren daar kon ze steeds een stapje verder specialiseren waarna ze uiteindelijk fulltime op de afdeling kamerplanten werkzaam werd. “Daardoor ben ik wel echt veel meer interesse gaan tonen in de vele verschillende soorten (exotische-)interieurbeplanting” vertelt ze. “Toen ik opzoek was naar een nieuwe uitdaging kwam ik via Instagram Ten Brinke tegen. Daar raakte ik onder de indruk van alle prachtige projecten. Zonder twijfel heb ik direct gesolliciteerd op de open positie”.

Ontdek interieurbeplanting in alle soorten en maten.

Passie voor groen en bijzondere projecten

“Mijn favoriete project is toch wel deze (Nedap). Hier wordt kosten noch moeite bespaard voor een groen interieur. Zodra er een nieuwe afdeling wordt ingericht wordt natuur vanaf de start mee genomen in het ontwerp. Dat vind ik echt heel tof!” vertelt ze stralend. Omdat dit project zo groot is moeten we iedere week met twee personen onderhoud plegen, een flinke klus. “Daardoor hebben we wel meer controle over het groen omdat we wekelijks een oogje in het zeil houden”.

Van alle markten thuis

Wanneer ze niet aan het werk is, zie je Sharon in haar woonboerderij klussen. Van schilderen tot meubels monteren, Sharon houdt ervan om met haar project bezig te zijn. Uiteraard staat diezelfde woonboerderij vol met planten. Kers op de taart? Zelf heeft ze een kweekkast gebouwd met de juiste belichting en luchtvochtigheid! In deze kweekkast heeft ze een aantal bijzondere planten staan. Zo heeft ze onder andere een Philodendron sharoniae ‘Mosquera’ en een Monstera deliciosa ‘Variegata’.

Planten transformeren ruimtes

Voor Sharon is groen een passie die al lang teruggaat, en al verschillende banen heeft gekruist, maar tegenwoordig is ze vooral te vinden tussen de kantoorplanten. Waar ze het meest van geniet zijn: het werken met planten, de afwisselende dagen en de voldoening die het geeft om een plant die het even moeilijk heeft weer nieuw leven in te blazen. De communicatie met de klant is cruciaal zegt Sharon. “Ik probeer altijd de voorkeuren van de klant te respecteren, maar weet ook wanneer ik een alternatief moet adviseren op basis van de standplaats”.

Voor Sharon is met natuur bezig zijn niet zomaar een baan, maar een passie. Ze gelooft sterk in de kracht van planten om een ruimte te transformeren, en ze is blij dat ze hieraan kan bijdragen. We zijn trots om Sharon deel uit te laten maken van ons team en kijken uit naar alle andere prachtige projecten die ze succesvol gaat maken!

Nooit meer slechte planten? Bekijk onder andere hoe Sharon professioneel onderhoud van beplanting uitvoert.