Mosmuren zorgen voor spectaculaire entrees en stijlvolle interieurs

Etage 3 bij Mediahuis muren vol met plantmos

Een mosmuur brengt leven in de brouwerij. Figuurlijk dan, want het mos in mosmuren wordt zo bewerkt dat insecten zich er -in tegenstelling tot het mos buiten de deur- niet graag in nestelen. De bewering zorgt overigens wel voor vuilafstoting en brandvertraging. Hiermee is de mosmuur niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens zeer veilig.

De voordelen van een mosmuur

Mos is nog steeds hot. Steeds meer onderwijs- en zorginstellingen, kantooreigenaren, restaurants, hotels en particulieren kiezen voor een mosmuur in hun interieur. Niet gek, want deze muurdecoratie:

  • Is prachtig om te zien;
  • Zorgt voor een duurzame uitstraling;
  • Is nagenoeg onderhoudsvrij;
  • Zorgt voor akoestische én thermische isolatie;
  • Heeft geen daglicht nodig;
  • Is ruimtebesparend;
  • Is brandvertragend.

Een imposante opsomming. Daarbij opgeteld dat mosmuren betaalbaar zijn én vele jaren meegaan, maakt dat je met deze oplossing raak schiet.

Mosmuur binnen kantoorgebouw met diverse mossoorten

Mosmix – platmos, bolmos en rendiermos

Soorten mos

Bij Ten Brinke maken we gebruik van onder andere platmos -ook wel lappenmos genoemd-, bolmos en rendiermos. Deze mossen zijn afkomstig uit Scandinavië, Oost-Europa en Nederland. We doen alleen zaken met erkende bedrijven waar het mos met de hand geteeld wordt. Zo zijn we er zeker van dat onze mossen -en hiermee uw mosmuren- duurzaam zijn geprepareerd en met milieuvriendelijke producten worden bijgekleurd. Bij Ten Brinke vindt u alleen oplossingen die volledig onschadelijk voor de natuur en de gebruiker zijn.

Mosmuren vragen nauwelijks onderhoud

Mosmuren hebben in principe geen onderhoud nodig. Het mos is gemummificeerd en heeft geen water nodig. Het kan natuurlijk gebeuren dat uw mosmuur door aanraking beschadigd raakt. Hoewel dat bij mosmuren van concurrenten die het mos nieten sneller zal gebeuren dan bij onze gelijmde mosmuren. Loszittend mos herstellen we uiteraard graag voor u.

Mosmuur entree bedrijf
Bedrijfsentree mosmuur met logo

Toepassingen van mosmuren

Mosmuren zijn veelzijdig en kunnen in verschillende contexten worden toegepast. Hier zijn enkele van de meest populaire toepassingen:

1. Bedrijfsentrees
Groene muren bij bedrijfsentrees geven een uitnodigende en luxueuze uitstraling aan uw bedrijf. Het eerste wat klanten zien bij binnenkomst is de mooie groene muur die indruk maakt.

2. Onderwijsinstellingen
Mosmuren vormen een waardevolle en boeiende toevoeging aan onderwijsinstellingen, zoals scholen, universiteiten en kinderdagverblijven. Ze inspireren en dragen bij aan een positieve leeromgeving waarin studenten worden gestimuleerd om meer te leren over de natuur en duurzaamheid.

3. Restaurant en cafés
Een groene muur in een restaurant of café creëert een ontspannen sfeer en verbetert de algehele eetervaring van gasten. Het voegt ook een vleugje natuur toe aan een stedelijke omgeving.

4. Winkelcentra
Een mosmuur in winkelcentra trekt shoppers aan en creëert een aangename winkelervaring. Het groen trekt de aandacht en kan de verkoop stimuleren.

5. Gezondheidszorginstellingen
In ziekenhuizen en andere zorginstellingen kunnen mosmuren bijdragen aan het genezingsproces van patiënten. Het uitzicht op groen kan stress verminderen en het herstel bevorderen.

6. Binnenhuisarchitectuur
Mosmuren zijn een geweldige aanvulling op elk interieurontwerp. Ze kunnen worden gebruikt als een opvallende achtergrond in woonkamers, keukens, slaapkamers of zelfs badkamers.

Tussenmuur met tv schermen in kantoor bedenkt met platmos

Veelgestelde vragen

Ik wil graag een mosmuur met logo. Kan dat?

Jazeker. Er zijn verschillende mogelijkheden. Wij kunnen uw logo in mos uitvoeren. Zo’n moslogo staat symbool voor een milieubewuste en duurzame organisatie. Een opvallend statement! Daarnaast kunnen we uw logo op een mosmuur monteren. In staal of van een ander materiaal. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik wil graag een schilderij met mos. Kan ik hiervoor ook bij Ten Brinke terecht?

Absoluut. Wij maken uw mosschilderij volledig op maat. Rond, rechthoekig of een vrije vorm en verkrijgbaar in RVS, aluminium, hout en fiberstone. We zijn in staat de lijst van uw schilderij in elke denkbare RAL-kleur te leveren. Een mosschilderij is net als een mosmuur natuurlijke kunst voor uw interieur. Kunst die niet alleen mooi, maar ook nog eens functioneel is.

Waarom kiezen mensen voor een mosmuur van Ten Brinke?

Ten Brinke is al 29 jaar specialist in het creëren van omgevingen met groen. Onze ervaring zorgt dat we de mogelijkheden voor uw interieur in mum van tijd in kaart brengen. We ontwerpen, we leveren, we richten in en we onderhouden de beplanting voor uw bedrijf (hoewel van dit laatste bij mosmuren geen sprake is). In overleg stellen onze experts een plan op waarbij uw wensen centraal staan. We zorgen voor een gezonde en inspirerende omgeving waarin medewerkers optimaal presteren en gasten zich fijn en comfortabel voelen. Het spreekt voor zich dat we de beplanting volledig aansluiten op de huisstijl van uw bedrijf.

Wat kost een mosmuur?

Een mosmuur is verkrijgbaar in iedere gewenste afmeting vanaf €189,- per m². Goed om te weten: we plakken het mos al in onze eigen werkplaats op het plaatmateriaal. Hiermee beperken we ongewenste rommel op de afleveringslocatie.

Is mos een levend product?

Nee, het mos is gemummificeerd en zo geprepareerd dat het zijn vorm en kleur behoudt.

Heeft een mosmuur ook nadelen?

Een mosmuur ruikt naar mos. Deze geur vindt niet iedereen even aantrekkelijk. Verder kan de mosmuur bij een te lage luchtvochtigheid iets indrogen. Hoe lager de luchtvochtigheid, hoe droger (en kwetsbaarder) het mos wordt. Bij een toenemende luchtvochtigheid wordt het mos vanzelf weer zacht. Raak het mos niet aan, maak het niet nat en voorkom langdurige blootstelling aan zonlicht.

Groot mos chillderij aan muur platmos met logo wit

Mosmuur, maar dan anders

Bij Ten Brinke denken we graag verder dan onze neus lang is. Dat bewijst de diversiteit aan mos oplossingen in ons portfolio. Mos op plafonds of mos in speciale vormen, we draaien onze handen er niet voor om. Wanneer een complete mosmuur in de ogen van onze relatie net iets teveel van het goede is, komen we graag met alternatieven. Een mosschilderij is zo’n alternatief. Net als mos in stroken of mos in de vorm van een logo of zelfs een wereldkaart. U kunt het zo gek niet bedenken. Op zoek naar levende groene wanden? Bekijk dan onze plantenwand voor binnen of groene gevel voor buiten pagina.