De groene revolutie: ontdek de 5 meest populaire interieur beplanting trends

Organische vormen kantooromgeving met natuurlijke materialen

Van organische vormen tot binnentuin: trendy interieurbeplanting stijlen

Groen, groener, groenst. Interieurbeplanting is hot. En terecht, want planten zorgen in zowel werk- als leer- en zorgomgevingen voor een enorme boost. De luchtkwaliteit wordt beter, planten hebben een positief effect op het menselijk gemoed en ook de akoestiek krijgt dankzij de inzet van planten een upgrade. In dit blog zetten we de vijf trends van dit moment voor je op een rij.

Trend #1: duurzame en eerlijke materialen

Niemand kan meer om het gebruik van duurzame en eerlijke materialen heen. De uitputting van de aarde, de negatieve invloed van vervuilende producten op het milieu en klimaat en uitbuiting van de mens, we zijn er massaal klaar mee en dat laten we zien ook. Zowel in het zakelijke leven als in privésituaties kiezen we steeds vaker voor het scheiden van afval, voor duurzaam geproduceerde kleding, voor elektrische auto’s en voor bouwmaterialen die ongekend lang meegaan. Deze maatschappij brede trend zien we ook terug in interieurbeplanting. Opdrachtgevers vragen in toenemende mate om eerlijke materialen. En die hebben we! Denk aan plantenbakken van gerecycled kunststof gebruikte binnenbanden en zelfs papier maché.

Trend #2: terra en nude tinten in combinatie met natuurlijke materialen

Terracotta doet al een aantal jaar prima dienst in onze interieurs. De kleur is zeer goed te combineren aardetinten en past perfect bij andere natuurlijke materialen als rotan, hout en producten gemaakt van touw. En bij planten natuurlijk ;-).

Trend #3: welkom in de binnentuin

Dichtbij de natuur, dat is waar de mens zich het gelukkigst voelt en optimaal presteert. Daarom halen steeds meer zakelijke opdrachtgevers de natuur letterlijk in huis. En dan hebben we het niet over een paar goedgevulde plantenbakken of een plantenwand, maar over grote oppervlakken met kantoorplanten en bomen op verschillende niveaus in het interieur. Lage en hoge planten en bomen op de grond, op verhogingen als kasten, in de vensterbanken, aan de wand, hangend aan het plafond. We gaan voor een volledig groene oase. Welkom in de binnentuin!

Trend #4: doe de mix

De tijd dat alle plantenbakken uit eenzelfde serie afkomstig moesten zijn, ligt achter ons. Met een combinatie van onder andere keramiek, stof, beton en kunststof in verschillende kleurtinten maken we het interieur een stuk spannender! Zet eens een houten pot naast een betonnen variant. Een combinatie van koude en warme materialen levert het gewenste resultaat op. Wij stellen graag een gepersonaliseerd plan voor jou op.

Trend #5: organische vormen

Rechttoe, rechtaan. Het was jaren de norm. Was. In 2023 zijn het juist organische vormen die het beeld bepalen. Ovaalvormige potten en vazen, organische werk- en ontspaneilanden en ronde opstellingen. Ze zijn van alle kanten mooi om naar te kijken en doen vrij in een ruimte optimaal hun werk. Of dit betekent dat alle vierkante en rechthoekige plantenbakken het veld moeten ruimen? Absoluut niet. Combineer ze vrijuit met organistische vormen. Of dat nu tapijten, overlegplekken of plantenbakken zijn. Allemaal gebaseerd op het biophilic design principe.

Benieuwd hoe je deze stijlen toe kan passen in jouw eigen kantoor, met behulp van groenvoorziening? Neem contact met ons op.