Fleur je muur op met het meest trendy kunstwerk van het moment: levend planten schilderij!

Groot levend schilderij met planten automatisch watersysteem

Een levend schilderij -ook wel plantenschilderij of een stukje verticale tuin genoemd- maakt iedere ruimte uniek. Een levend schilderij vindt overal zijn weg: in zakelijke omgevingen, scholen en in de horeca.

Wat is een levend schilderij?

Een levend schilderij is een verticale lijst met daarin een plantcassette en planten. Zo’n plantenschilderij is niet alleen een waanzinnige toevoeging aan het uiterlijk van een ruimte, het levert ook andere significante voordelen op:

  • Een schilderij met planten neemt nauwelijks ruimte in beslag en is hiermee de perfecte oplossing voor ruimtes waar geen plek is voor plantenbakken of andere groenobjecten. Goed om te weten: een levend schilderij doet ook prima dienst in omgevingen waar wel voldoende plek is.
  • Plantenwanden, moswanden en levende schilderijen zorgen voor een verbeterde akoestiek. De natuurlijke materialen breken de aanwezige geluidsgolven en dempt hierdoor het omgevingsgeluid.

Deze voordelen komen boven op de voordelen die voor alle soorten toevoegingen van planten in een kantooromgeving gelden:

  • De luchtvochtigheid in ruimtes met planten stijgt met gemiddeld 5%.
  • Medewerkers vinden een werkplek met planten 36% aantrekkelijker dan een werkplek. Ook de gemoedstoestand krijgt een impuls.
  • In een omgeving met planten is men creatiever en productiever.
  • Planten zorgen voor een betere verdeling van de temperatuur.
  • Significant veel planten op de werkplek zorgen voor 20% minder ziekteverzuim. Dat is 1,6 ziektedag per medewerker per jaar minder. Diverse levende schilderijen in een ruimte verdienen zichzelf dus op den duur terug.

Er is geen ander kunstwerk dat zoveel voordelen biedt als deze 😉. Zelfs onze beroemde Hollandse schilders zoals Vermeer, Van Gogh en Rembrandt kunnen hier niet aan tippen!

Verschillende types levend planten schilderij op een rijtje

Overzicht van aanbod levende plantschilderijen
Levend schilderij zwart mat aan de wand

LivePicture 2 zwart mat

Soorten levende schilderijen

Levende schilderijen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Het standaard assortiment van Ten Brinke bevat schilderijen met één, twee, drie of vier plantcassettes verkrijgbaar in wit, antraciet, zwart en zilver. De cassettes zijn voorzien van een waterafgiftesysteem dat zonder pomp, elektriciteit of waterafvoer uitstekend zijn werk doet. Een keer in de vier tot zes weken water bijvullen, is voldoende. Andere formaten, kleuren of toevoeging van uw logo in het plantenschilderij behoren ook tot de mogelijkheden. LivePicture -het levende schilderij van Ten Brinke- is verkrijgbaar met verschillende soorten planten.

Een andere populaire groenoplossing zijn wallplanters; trendy en stijlvolle plantenbakken die aan elke muur kunnen worden bevestigd. Onze wallplanters zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en maten en zijn gemaakt van duurzaam gerecycled kunststof. Deze plantenbakken worden gevuld met een verscheidenheid aan planten, voornamelijk in de urban jungle stijl, wat zorgt voor een speels effect in elke ruimte. Ontdek onze collectie en geef uw interieur een groene touch!

5 levende schilderijen op een rijtje tegen grijze muur

LivePicture Go zwart glans
Levend schilderij met planten klein zwart mat gekleurd

LivePicture Go zwart mat

LivePicture bestaat uit vier delen

De cassettes zijn gemaakt van luchtdoorlatend Expanded Polypropylene (EPP) aan de voorzijde, een Polypropyleen (PP) achterzijde en zijn voorzien van een capillair microvezeldoek bestaande uit 80% polyester en 20% polyamide. Goed om te weten: we nemen cassettes die niet meer gebruikt worden graag terug. We zorgen ervoor dat deze cassettes van nieuw doek worden voorzien zodat ze oneindig kunnen worden hergebruikt. Verder zijn de lijst en de tank van de LivePicture respectievelijk van gepoedercoat staal en polyvinylchloride (PVC) gemaakt. Beide onderdelen zijn volledig recyclebaar.

Bij Ten Brinke Interieur beplanting streven we naar duurzaamheid in alles wat we doen. Daarom zijn de meeste planten die we gebruiken gekweekt onder het On the way to PlanetProof-certificaat. Dit onafhankelijke keurmerk is een bewijs dat onze beplanting op een duurzame manier is geproduceerd, waardoor het een betere keuze is voor onze natuur, klimaat en dieren. Bij ons kunt u dus niet alleen genieten van een groen en levendig interieur, maar ook met een gerust hart weten dat u bijdraagt aan een betere wereld!

Kantoorruimte met twee levende schilderijen met plantjes

2x LivePicture 1 wit glans
Extra groot plantenschilderij kantoorruimte

XL-plantenschilderij 3 laags alu kantoor

Het onderhoud van uw plantenschilderij

Zoals hierboven omschreven, is het levende schilderij van Ten Brinke standaard voorzien van een waterafgiftesysteem. Dit systeem biedt ruimte voor voldoende water om de planten vier tot zes weken te bewateren. U vult alleen het water bij zodra het waterafgiftesysteem een signaal geeft. Wilt u volledig zorgeloos profiteren van de voordelen van deze oplossing? Maak dan vooral gebruik van de onderhoudsservice van Ten Brinke. Ons onderhoudsteam staat voor u klaar. We dragen zorg voor het nodige snoeiwerk en verwijderen dood en ongezond materiaal zodat de gezonde beplanting weer een impuls krijgt en deze compacter en voller wordt. Natuurlijk kunt u ook het aanpassen van de planten in uw levende schilderij aan ons team overlaten. Door optioneel de planten in de module te vervangen, zorgen we voor een lentegevoel in het voorjaar en voor winterse sferen in de laatste maanden van het jaar.

Onderhoud levend schilderij uitleg

Water geven uitleg LivePicture 4
2 stuks wit levend plantenschilderij naast elkaar moderne look

LivePicture Go wit

De installatie

Het installeren van een levend schilderij is een koud kunstje. Wij komen bij u langs en installeren het product op iedere gewenste locatie. Toch liever zelf doen? U heeft alleen een waterpas, een potlood en een boormachine nodig. Het spreekt voor zich dat de bevestigingsmaterialen worden bijgeleverd. Omdat er geen stroom nodig is voor dit systeem, heeft u volledige vrijheid in het bepalen van de locatie.

Sfeer in een restaurant met meerdere plantenschilderijen

LivePicture’s naast elkaar in restaurant
Levend schilderij aan de muur aluminium

LivePicture 1 aluminium kleur

De kosten voor een levend schilderij

Omdat een plantenschilderij altijd maatwerk is, kunnen we geen standaard kostenoverzicht plaatsen. Het prijskaartje is afhankelijk van de omvang, de lijstkeuze en de plantvoorkeur. Neem contact met ons op en we geven u graag direct een prijsindicatie.