Projecten waar we ongekend trots op zijn

Alles wat we bij Ten Brinke doen, doen we vanuit passie voor het vak met een focus op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. We staan bekend om onze creativiteit en moderne insteek in projectbeplanting en spelen in op groentrends zonder daarbij functionaliteit uit het oog te verliezen. Kijk zelf maar!

#1 Wageningen University & Research

Het interieur van WUR is gebaseerd op biophilic design: een vorm van architectuur waarbij de inspiratie uit de natuur komt. Natuurlijke vormen, materialen en licht vormen de basis voor de urban jungle die we hier hebben gerealiseerd. Bekijk het hele project hier.

Architectuur biophilic design WUR
Onderhoud door Clazinus bij de WUR
Onderhoud van beplanting bij de WUR
Project WUR interieurbeplanting

#2 Brabantia Valkenswaard

Het duurzame hoofdkantoor van Brabantia beschikt over maar liefst 88 m2 plantenwand. Met twee wanden van vier meter lang, een van bijna zes meter en een deel met maar liefst veertien meter groen is dit gebouw een brug van binnen naar buiten. De irrigatie-units zorgen ervoor dat de planten geautomatiseerd water en voeding krijgen. Het onderhoudsteam van Ten Brinke zorgt iedere maand voor controle van de systemen en de doet een kwaliteitscheck van de planten. Daarnaast voeren wij eens per jaar groot onderhoud uit, waaronder een flinke snoeibeurt. Bekijk het hele project hier.

Grote verticale plantenwand met verschillende beplanting
Twee keer 4 meter plantenwand in het hoofdkantoor van Brabantia
Afbeelding plantenwand vanuit links bij Brabantia
Brabantia plantenwanden blog

#3 Media.Monks Hilversum

Ook hier stond biophilic design aan de basis van het ontwerp waarin creativiteit en duurzaamheid de boventoon voeren. Door materialen met een natuurlijke uitstraling te combineren met aardse tinten en interieurbeplanting op ieder niveau in de ruimte beschikt Media.Monks nu over een warm, sereen pand waar het heerlijk werken is. De plantenbakken van oude fietsbanden, gerecycled kunststof en papier maché geven dit duurzaam opererende bedrijf een extra impuls. Bekijk het hele project hier.

Binnentuin ontmoetingsplek in kantoor

#4 Planon Nijmegen

De bestaande binnentuin van Planon is volledig op de schop gegaan. Het nieuwe ontwerp, volgens principe van biophilic design, zorgt met zijn natuurlijke vormen en materialen voor een ultieme connectie tussen mens en natuur. Deze indoor jungle is dé ontmoetingsplek voor alle medewerkers van deze softwareleverancier. Bekijk het hele project hier.

Binnentuin in een kantoorgebouw

#5 Plavei Vastgoed Didam

De opdracht: creëer een natuurlijke ontmoetingsplek waar gebruikers tot rust kunnen komen. Ook hier was biophilic design het antwoord. Vijftig plantsoorten (900 stuks in totaal) in 115 m2 groenbakken maakt van deze plek een geweldige oase voor de bezoekers van de bibliotheek en de bewoners van het wooncomplex. Welcome to your urban jungle! Bekijk het project hier.

Minituin in een bibliotheek
Biophilic binnentuin Didam
Natuurlijke ontmoetingsplek Didam met 900 planten

#6 Warehouse Venlo

Zo’n betrokken werkgever kom je zelden tegen! Groen in huis, op kantoor en in de zorg is inmiddels mainstream. Groen in een productiehal met magazijn is dat niet. Behalve bij dit mooie bedrijf gelegen in Limburg waar de eigenaar alles doet om zijn werknemers gelukkig en gezond te houden. Zowel de levende beplanting als die van kunstzijde dragen dag in, dag uit bij aan optimale groenbeleving en een hogere productiviteit. Win-win! Bekijk het hele project hier.

In het warehouse van Elho bevinden zich meer dan tweehonderd meter aan planten aan de balustrade, wat zorgt voor een gezonde en duurzame werkplek
De combinatie van natuur en werkruimte is harmonieus geïntegreerd in het kantoor van Elho
Foto van de met planten gevulde ruimtes bij Elho, een weerspiegeling van hun toewijding aan duurzaamheid en gezonde werkomgevingen
Detail foto urban jungle in warehouse van Elho - Prologis

#7 Mipatio Leeuwarden

Mipatio is synoniem voor wonen in een exclusieve omgeving waarin alle gemakken binnen handbereik zijn. De meer dan 1.500 m2 grote overdekte mediterrane binnentuin is het middelpunt en de naamgever van dit project. Dé plek om rustig een boek te lezen, om vrienden te ontvangen of om nieuwe sociale contacten op te doen. Bekijk het hele project hier.

#8 Mediahuis Amsterdam

Mediahuis is een van de grootste mediabedrijven van ons land. Op de locatie in Amsterdam hebben we het interieur een geweldige upgrade mogen geven. De maar liefst 190 m² aan moswanden verdeeld over 4 etages, de planten op de kasten en de prachtige binnentuin maken dit bedrijf nóg aantrekkelijker om voor te werken. ­­­­­­­­Bekijk het hele project hier.

Verdieping 2 mos aankleding kantoorgebouw
Verdieping 4 mos aankleding in kantoorgebouw
Binnentuin kunstplanten en moswand begane grond
Detailfoto mos en verdieping aanduiding