Roomdividers met planten: 11 inspirerende voorbeelden voor elk type interieur

Sfeervol beeld bedrijfsrestaurant

Een stijlvolle en gezonde toevoeging aan het interieur: een planten roomdivider

Grote, industriële kantooromgevingen met hoge plafonds en strakke afwerkingen zijn populairder dan ooit. Ze bieden -net als hun equivalent in privéomgevingen- een oneindige indelingsvrijheid en volop inspiratie. Zoals in elke werk- of woonomgeving zijn er ook wat aandachtspunten te noemen. Denk aan zaken als privacy en akoestiek. Hiervoor zijn verschillende oplossingen beschikbaar. Wil je met een dergelijke ingreep ook meteen de gezondheid van de gebruiker een boost geven? Dan schiet je met de roomdivider met planten midden in de roos!

Een roomdivider met planten is een vrijstaande, mobiele scheidingswand meestal in een strak design met aan beide zijden of verschillende hoogtes beplanting. Deze (optioneel verrijdbare) groene roomdividers zijn de gezonde oplossing voor het flexibel indelen van ruimtes. Ook kleine ;-).

Room divider kantooromgeving bedrijfspand

Roomdivider met aan één kant planten
Stalen kasten naast loungeruimte afscheiding looppad

Stalen afscheiding tussen lounge en looppad

Een roomdivider met planten heeft ongekend veel voordelen

Als interieurbeplanter weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om een ruimte zo efficiënt en stijlvol mogelijk in te richten. Een van de manieren waarop wij dit bereiken, is dus door het gebruik van roomdividers. Deze handige interieuritems zijn niet alleen praktisch, maar kunnen ook dienen als decoratief element in een ruimte.

Bij ons vind je een uitgebreid aanbod aan roomdividers, elk met hun eigen specifieke kenmerken. Zo hebben wij onder andere (foto 1) stalen MYNTHE, (foto 2) LiveDivider , (foto 3) medicijnrek met plantjes, (foto 4) archiefkasten met planten en nog veel meer. Deze producten bieden elk andere voordelen, afhankelijk van de ruimte waarin ze worden gebruikt en natuurlijk de wensen van de klant.

2 grote mynthe plantenbakken naast elkaar als afscheiding

(1) Stalen MYNTHE
Liveidiver zwart met planten

(2) LiveDivider
Medicijnkar met potjes en plantjes in kleurrijk interieur

(3) Medicijnrek met plantjes
Planten in kast kantoorruimte

(4) Archiefkasten met planten

Hieronder een aantal algemene voordelen:

  • Ze zijn uitermate geschikt om grote ruimtes te verdelen zonder dat daar vergaande ingrepen in de constructie voor nodig zijn. Met een roomdivider creëert u relatief eenvoudig kleinere ruimtes in grote kamers, zalen en kantoortuinen. Wilt de ruimtelijkheid van uw locatie behouden? Kies dan voor een open roomdivider. Denk aan een (verrijdbare) industriële kast waar planten en andere accessoires in gezet kunnen worden. Er is sprake van een scheiding, maar het ruimtelijke gevoel blijft behouden.
  • Met een roomdivider creëert u privacy en maakt u geconcentreerd werken mogelijk. Afleiding door beweging van collega’s wordt tot het minimum beperkt.
  • Roomdividers geven ruimtes ook vanuit esthetisch oogpunt een upgrade. Kies voor een divider in de kleur die perfect bij de omgeving past.
  • Een mobiele roomdivider maakt het lijstje met voordelen nog een stukje langer. Een mobiele roomdivider maakt het mogelijk een ruimte elke dag opnieuw in te delen, precies zoals u het voor ogen heeft. 

De ultieme roomdivider is een variant met planten. Deze groene roomdivider biedt namelijk al het bovenstaande en meer! Een roomdivider met planten levert akoestische voordelen op. De beplanting breekt de aanwezige geluidsgolven en dempt hierdoor het omgevingsgeluid. Het zorgt ervoor dat collega’s aan de ene kant van de planten roomdivider kunnen overleggen zonder dat de collega’s aan de andere kant van de afscheiding er hinder van ondervinden.

Last but not least zorgt een roomdivider met planten ook voor een gezonder werkklimaat. Dat heeft alles te maken met de stressreducerende en luchtzuiverende eigenschappen van planten.

Roomdivider beplanting onderhoudsarm

LiveDivider plus
LiveDivider Interieurbeplanting home

LiveDivider levende werkplekafscheiding

Groene roomdividers

In de roomdivider met planten uit het assortiment van Ten Brinke komen innovatie, design en groen op een bijzondere wijze samen. De LiveDivider bestaat -afhankelijk van de gewenste omvang van de groene roomdivider- uit een, twee of drie modules. Deze modules zijn voorzien van een waterafgiftesysteem en een reservoir voor de planten. Deze roomdivider met plantenbak heeft geen pomp, elektriciteit of waterafvoer nodig.

U heeft er geen omkijken naar

Zoals gezegd is deze LiveDivider van Ten Brinke voorzien van een waterafgiftesysteem. Dit systeem biedt ruimte voor een watervoorraad van vier tot wel zes weken. Dat betekent dat gebruikers er nauwelijks omkijken naar hebben. Het enige wat we moeten doen, is water bijvullen. Wanneer het waterafgiftesysteem geen water meer bevat, verschijnt er een klein, rood gietertje -de leegmelder- uit de onderste module. Hét signaal om water bij te vullen en vervolgens weer vier tot zes weken te profiteren van de voordelen van deze oplossing. Wel de lusten en nauwelijks lasten dus.

Gebruikers die het onderhoud graag uitbesteden, kunnen rekenen op het onderhoudsteam van Ten Brinke. Met ons team van onderhoudsprofessionals zorgen wij dagelijks voor een optimale plantgezondheid van de groene oplossingen van onze relaties. Natuurlijk kan je ook het aanpassen van de planten in jouw planten roomdivider aan ons team uitbesteden!

Binnenplanten geven leven aan deze werkruimte van het Graafschap College

MYNTHE stalen dividers
Stalen frame roomdivider met 3 kunststof groen plantenbakken erin

Plantenbakken kunststof in stalen frame verrijdbaar

Gezonde omgeving zonder verlies van vloeroppervlak

Verticaal groen, plantenwanden, levende schilderijen en roomdividers met planten dragen bij aan een gezonde werkomgeving zonder daarvoor veel ruimte in te nemen. Bovendien is een groenwand of roomdivider met planten tegenwoordig prima toe te passen in omgevingen waar natuurlijk daglicht schaars is. Speciale energiezuinige LED kunstverlichting -met een zeer goede verhouding tussen rood, groen en blauw licht- is voor veel beplanting voldoende. Hiervoor werken wij samen met een lichtspecialist om jouw urban jungle op elke locatie te kunnen laten floreren.  Wil je weten welke planten in jouw omgeving optimaal tot hun recht komen? Wij komen graag langs!