Alles wat je moet weten over een boom voor binnen + 5 projectvoorbeelden

Verschillende grote bomen binnen in groot gebouw

Groot, groter, groots(t). Een boom voor binnen is imponerend en gaaf

Een boom in een kantoor, zorginstelling, school of in huis, is dat niet voorbehouden aan de kerstperiode? Over het antwoord kunnen we duidelijk zijn: nee. En hoewel het enige moeite kost om een boom -die buiten natuurlijk alle ruimte heeft om te wortelen en voedingsstoffen tot zich te nemen- te onderhouden, zijn er meer voor- dan nadelen.

Een binnen boom, waarom zou je dat doen?

  • Met een interieur boom maakt u indruk. De boom is -net als de exemplaren die buiten staan- geweldig om naar te kijken en levert een flink portie inspiratie.
  • Een boom op bijvoorbeeld kantoor kan prima dienen als ruimteverdeler of afscherming van een de el van het kantoor. Mooi toch, zo’n natuurlijke oplossing?
  • Een boom voor binnen heeft een positieve invloed op het binnenklimaat en de luchtkwaliteit De luchtvochtigheid in een ruimte met bomen en planten stijgt gemiddeld met 5%.
  • In een ruimte met bomen en planten stijgen de concentratie en het gevoel van comfort. Het komt de sfeer én de productiviteit ten goede.
  • Een binnen boom levert zelfs akoestische voordelen op. De bladeren absorberen namelijk geluid.
XL boom in open ruimte kantoorgebouw

Welke boom doet het goed op kantoor?

Niet iedere kantoorboom wordt blij van een binnenklimaat. Maar de Ficus Lyrata bijvoorbeeld, doet het prima binnenshuis. Ook de Schefflera Amate – u weet wel, die boom met typerend blad, ook wel Vingersboom genoemd -is een prima boom voor op kantoor. Zet hem alleen, net als de Ficus Lyrata, niet op een te zonnige plek. De Bucida Buceras daarentegen, is gek op zon. Net als de bananenboom. Wanneer u deze laatste echt goed verzorgt, kunnen er zelfs bananen aan groeien. Wij adviseren u graag over de meest geschikte kantoorboom voor uw ruimte. Hierbij houden we rekening met invallend daglicht, de temperatuur, de bezetting en meer.

Onderhoud aan uw kantoorboom raden wij aan te allen tijde uit te besteden vanwege de kostbaarheid van de bomen. Het twintig man sterke onderhoudsteam van Ten Brinke neemt u het werk graag uit handen. Wij houden uw boom op kantoor schoon, verwijderen ongezond plantmateriaal, snoeien waar nodig, bestrijden schadelijke insecten -uiteraard op biologische wijze- en zorgen voor de juiste voeding. Zo blijft uw kantoorboom jaar-in-jaar-uit imponeren.

Ingezoomd foto van kantoorboom

Voorbeelden van grote planten en bomen op kantoor

Staat het idee van grote planten of een boom voor binnen u aan en wilt u weten hoe zoiets er in de praktijk uitziet? We zetten een paar mooie projecten voor u op een rij:

#1 Azora Varsseveld

Bewoners en bezoekers kunnen dagelijks genieten van de geweldige groene omgeving van dit verzorgingstehuis. Aan de ene kant van de ontmoetingsruimte schittert een grote Schefflera Amate binnenboom, aan de andere zijde staat een prachtige Caryota Mitis van maar liefst vijf meter hoog. De mosschilderijen en de planten aan de balustrade maken het geheel af.

#2 TenneT Arnhem

In de zonovergoten hal van het TenneT kantoor in Arnhem hebben we een drietal Bucida Buceras bomen van zes meter hoog mogen plaatsen. De grote hoeveelheid kleine blaadjes zorgt voor een frisgroene look in deze voornamelijk witte omgeving.

#3 Wila Lochem

De tropische XL Bulnesia Arborea’s in de hal van Wila in Lochem staan in op maat gemaakte plantenbakken die tevens dienst doen als zitmeubel. Het bewijs dat een boom op kantoor niet alleen zeer mooi is om te zien, maar met een beetje denk- (en timmer)werk ook super functioneel kan zijn.

#4 Project Warnsveld

Voor dit project zijn speciale zitmeubelen ontworpen waar royale bomen in zijn geplaatst. Hierdoor is het atrium van dit kantoorpand optimaal ruimtelijk gebleven. De op maat gemaakte plantenbakken zijn voorzien van grote Ficus Lyrata’s, ook wel de vioolbladplant genoemd.

#5 XL-object in Hoofddorp

De mooie Bucida Buceras boom van zo’n zes meter hoog staat in een verrijdbare plantenbak die met gemak door een of twee personen is te verplaatsen. Handig voor dit bedrijfsrestaurant waar regelmatig grote bijeenkomsten plaatsvinden.

Is een kantoorboom een brug te ver? Kies voor grote kantoorplanten

Uw wensen en de kantoorplattegrond zijn de basis voor een beplantingsplan met grote planten voor uw kantoor. Dit plan maken we op basis van biophilic design, geïnspireerd door de natuur dus. Bij Ten Brinke bieden we u ook de mogelijkheid om kantoorplanten te leasen. Hierbij worden de kosten voor de levering, onderhoud en het eventueel vervangen van de planten verdeeld over vaste maandelijkse lasten. U krijgt dus de kantoorplanten die u wenst, zonder de bijbehorende investering. En ook wat betreft onderhoud heeft u geen enkele zorg. Wist u dat u aan het eind van de leaseperiode eigenaar bent van de beplanting?

Bloesemboom: populaire kunstboom voor binnen

Ook bekend als Sakura in het Japans, is een van de meest geliefde bloeiende bomen ter wereld. Binnenshuis wordt vaak de dwergvariant gebruikt, omdat de volwassen bomen vrij groot kunnen worden. De kersenbloesem is afkomstig uit Azië en is vooral bekend in Japan, waar de bloesem (Sakura) een nationaal symbool is en een belangrijk element in de Japanse cultuur. De bloesems staan ​​bekend om hun schoonheid, maar ook om hun vluchtige aard; ze bloeien en vallen in een korte tijd, wat in Japan wordt gezien als een metafoor voor de vergankelijkheid van het leven.

Kunstboom kersenbloesem in horeca zaak

Kunst kersenbloesembomen voor binnen zijn populair in horecaomgeving om verschillende redenen. Ten eerste, de bloesems zijn esthetisch aantrekkelijk en kunnen een aangename, rustige sfeer creëren, wat kan bijdragen aan het welzijn van de werknemers. Ten tweede, de boom kan dienen als een symbool van groei en vergankelijkheid, wat een belangrijke boodschap kan zijn in een zakelijke omgeving. Ten slotte is er een groeiende trend om biophilic design in kantoorruimtes te integreren. Een kunst bloesemboom kan een mooie aanvulling zijn op zo’n ontwerp.

Advies nodig welke boom voor binnen het best bij jullie past? Neem dan contact op met een van onze experts!