Bedankt, plant!

Bedankt-plant-Ten_Brinke_Interieurbeplanting

Is een ode aan wat alles wat planten voor ons doen!

Groene energie, gezelligheid, beter binnenklimaat, schoonheid: er zijn veel redenen om planten eens te bedanken voor alles wat ze voor ons doen. En dát is dan ook de insteek van deze nieuwe campagne van Bloemenbureau Holland.

De nieuwe publiekscampagne ‘Bedankt Plant!’ draait helemaal om de voordelen van planten op het gebied van gezondheid en welzijn. Dit past goed bij de groeiende belangstelling voor een gezonder leven en brengt positieve emotie in de relatie die mensen met planten hebben. De insteek: planten maken energieker, relaxter, gelukkiger en gezonder en dat allemaal in ruil voor slechts een beetje water. Ze zijn geen gedoe, houden letterlijk en figuurlijk ruis tegen en helpen om te verbinden met wat er echt toe doet. En als zij groeien, groeien de mensen om hen heen ook.

Planten als zuurstof in een druk leven
‘Bedankt Plant!’ gaat ruim drie jaar lopen en is ontwikkeld in samenwerking met stakeholders om de aankoop van planten verder aan te jagen. Vanuit de instelling ‘planten als zuurstof in een druk leven’ is een commercial gemaakt. Deze commercial is onder andere eind oktober op de Nederlandse televisie te zien. Bekijk de commercial hieronder.

Zonder planten geen leven
Planten zijn essentieel voor het leven op aarde. Door de aanwezigheid van planten kwam er ooit genoeg zuurstof in de lucht en was er eten aanwezig. Als autotrofen (die zonlicht in energie omzetten door hun fotosynthetische capaciteiten) zijn planten hoofdproducenten van zuurstof en dus de basis van de meeste voedselketens.

Wat planten voor jou doen
Inmiddels is bewezen dat planten:

  1. kunnen zorgen voor een verlaging van de bloeddruk, wat ons immuunsysteem sterker maakt.
  2. stress tegen kunnen gaan.
  3. zorgen voor meer ontspanning en meer energie.
  4. in staat zijn de lucht te zuiveren.

Bedankt plant.

Meer weten over de mogelijkheden van interieurbeplanting binnen uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.