Onze experts hebben de binnentuin van Planon mogen omtoveren tot een biophilia omgeving waarbij natuurlijke elementen in het interieur worden geïntegreerd. Het biophilic design principe legt door zijn natuurlijke vormen en materialen meer connectiviteit tussen mens en natuur met als voordelen, bevordering van het algemeen welbevinden en de productiviteit van werknemers. De binnentuin is door het prachtige design, de ideale ontmoetingsplek voor collega’s waar zij met een kopje koffie kunnen drinken, lunchen en socializen.

De binnentuin is van diverse groenobjecten voorzien zodat de gehele ruimte is aangekleed. In het project is dan ook bewust gekozen voor natuurlijke meubelen afkomstig uit natuurlijke materialen.

Onderzoek toont aan dat het biophilic omgeving het ziekteverzuim en stress reduceert. Bedrijfsmatig zeer gunstig want gezonde werknemers zijn immers productiever, dat resulteert in een hogere winst. Meer informatie over het implementeren van het biophilic design?

Implementatie van biophilic design

Het implementeren van biophilic design hoeft niet ingewikkeld te zijn. Enkele praktische tips om mee te beginnen zijn:

  • Incorporatie van planten: introduceer diverse planten in de werkruimte, van kleine bureaubladplanten tot grotere vloerplanten.
  • Gebruik van natuurlijke materialen: kies voor meubelen en decoraties gemaakt van hout, steen en andere natuurlijke materialen.
  • Maximaliseer natuurlijk licht: zorg ervoor dat werkplekken profiteren van zoveel mogelijk natuurlijk licht door gebruik te maken van grote ramen en open ruimtes.
  • Creëer groene zones: richt specifieke zones in waar werknemers kunnen ontspannen en genieten van de natuur, zoals een binnentuin of een dakterras.

Voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in het integreren van biophilic design, bieden wij uitgebreide advies- en implementatiediensten. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende consultatie en ontdek hoe we uw werkomgeving kunnen transformeren naar een gezonde, productieve en inspirerende ruimte.