Wauw! Verticaal groen in de vorm van 88 m² volledig geautomatiseerde LivePanel indoor plantenwanden voor Brabantia in Valkenswaard. De totale oppervlakte is opgedeeld in vier delen. Twee gedeeltes van 4 meter lengte, achter de receptiebalie een wand van bijna 6 meter en één deel van maar liefst 14 meter lang.

In het duurzame hoofdkantoor zijn namelijk vier wanden voorzien van levende beplanting. De grote verticale tuin is voorzien van verschillende planten die het geheel een natuurlijke uitstraling geven. Naast deze plantenwanden zijn er ook irrigatie-units geïnstalleerd. Dit systeem zorgt ervoor dat de planten geautomatiseerd water én voeding krijgen. Ook komen wij deze prachtige wand ieder kwartaal bijschaven en snoeien zodat Brabantia zich nooit zorgen hoeft te maken over geel blad, overwoekerend groen of ongedierte.

Het volledig nieuwe hoofdkantoor van Brabantia is een hypermodern stukje architectuur waar wij een bijdrage aan hebben mogen leveren. Het gloednieuwe gebouw dient een brug te zijn tussen binnen en buiten, dus met duurzaamheid hoog in het vaandel en daarbij veel groenbeleving. Volgens commercieel directeur Thomas Deenen geeft de groene wand een warm en natuurlijk gevoel binnen het gebouw. “Het is een echte eyecatcher en is beeldbepalend voor het interieur” vertelt hij.

Benieuwd naar wat wij voor uw kantoor kunnen betekenen?