Verse bloemen of zijden bloemen abonnement voor de zakelijke markt?

Kunstzijde bloemabonnement of Verse bloemenabonnement

Verse bloemen VS zijden bloemen abonnement

Vaak wordt er getwijfeld over wat nou de beste keuze is, kunstzijde bloemen of verse bloemstukken als blikvanger voor de receptiebalie, op een vergadertafel of het bureau. Wij als expert op het gebied van verse, maar ook kunstzijde bloemen abonnementen en planten zochten het voor jullie uit op basis van de volgende criteria.

  1. Aanzicht;
  2. Geur en allergie;
  3. Prijs en levensduur.

Wat is mooier, verse bloemen of een zijden bloemstuk op de balie?

Wie wordt er nu niet blij van bloemen? Het is wetenschappelijk bewezen dat bloemenstukken een positief effect heeft op onze stemming en gevoelens. Daarnaast maakt het de omgeving aangenamer, opener en betrouwbaarder dan wanneer er geen bloemen aanwezig zijn. Maar welke van de twee scoort hoger in het aanzicht? Onze kunstbloemen zijn bijna niet van echt te onderscheiden (zien jullie het verschil hieronder?) en hebben het voordeel dat het toepasbaar is in elke ruimte en ieder klimaat.  Maar je kunt er niet om heen dat verse bloemen er mooier en frisser uit zien, mits ze niet te lang in de vaas blijven staan. Daarom wint bij dit criterium: de verse bloem.

Kunstzijde bloemen abonnement Verse bloemen abonnement

Geur en allergie

Onderzoek wijst uit dat verse bloemen verschillende geurmoleculen de lucht in drijven. Deze geuren zijn vaak niet bedoeld voor de menselijke neus. Bloemen zetten hun geur in om insecten en bestuivers aan te trekken, maar ook om te communiceren met andere bloemen en planten. Alle bloemen hebben een eigen soort geur, wat ervoor zorgt dat er een grote verscheidenheid aan heerlijke geurtjes is. Vanzelfsprekend hebben zijdebloemen geen geuren, wel is het mogelijk om een geurbeleving te creëren met een spray op de sfeerdecoratie.

Maar er zitten ook nadelen aan deze geuren, sommige mensen zijn allergisch voor sesquiterpeenlactonen. Deze stoffen komen van nature voor in bepaalde soorten bloemen, planten, groentes en zelfs in sommige types zonnebrandcrème. De ander vindt de geur van bepaalde bloemen totaal niet aangenaam. Dit komt, omdat niet iedereen dezelfde smaak heeft qua geurtjes, de een houdt van zoet en de ander van kruidig. Dit is bij insecten ook zo, dit zorgt ervoor dat elke bloemsoort blijft bestaan. Het heeft dus zijn voor -en nadelen om verse bloemen of kunstbloemen te kiezen, wij vinden dat het aan de hand van deze bevindingen het een gelijkspel is.

TIP: Deze 5 bloemengeuren zorgen voor een positieve stemming

  1. Roos;
  2. Lavendel;
  3. Matthiola;
  4. Eucalyptus;
  5. Jasmijn.

Prijs en levensduur (kunst)bloemen abonnement bij Ten Brinke Interieurbeplanting

Het voordeel van kunstzijde bloemen is dat de bloemen niet gaan verwelken, geen water of onderhoud nodig hebben. Uit onderzoek blijkt dat je daarnaast flink op de kosten kunt besparen (tot wel 75% t.o.v. verse bloemen) maar klopt deze uitspraak? Kwalitatieve verse bloemen blijven gemiddeld 7 dagen goed. Wanneer je dit over één maand berekend tegenover zijden bloemen dan gaan zijden bloemen gemiddeld 4x langer mee. Het is dan natuurlijk wel zo dat je een maand lang dezelfde bloemen hebt staan. Deze keuze is dus per persoon verschillend. Maar we kunnen er niet ontkennen, zijden bloemen zijn voor de lange duur een stuk voordeliger en wint het daarmee op basis van het criterium: prijs en levensduur.

Conclusie

Als we kijken naar het aanzicht van de twee, dan is het, ondanks dat onze zijden bloemen sfeerdecoratie van hoogwaardige kwaliteit is, duidelijk dat verse bloemen op de balie of op een vergadertafel, frisser oogt. Het werd een gelijkspel op basis van geur en allergie, omdat het per mens verschilt of bepaalde bloemgeuren aangenaam en/of allergisch zijn. Bij de laatste criteria is het duidelijk geworden dat kunstzijde bloemen op langere termijn tot wel 75% voordeliger zijn t.o.v. verse bloemen. Op basis van deze bevindingen is het voor ons een gelijkspel geworden, maar oordeel zelf wat belangrijker is!

Wij delen graag onze inspiratie en wat ons beweegt. Met een goed verhaal en mooie treffende beelden. Ideeën, inspiratie of tips nodig? Volg ons op: