De beste planten voor kantoor

Planten luchtzuiverend Ten Brinke Interieurbeplanting

Top 10 luchtzuiverende planten kantoor.

Jullie zijn waarschijnlijk al bekend met het urenlang doorbrengen in een kantoorruimte. Het is namelijk zo dat kantoorruimtes vol zitten met ongezonde stoffen en zelfs chemicaliën die schadelijk voor je kunnen zijn.

Er zijn een aantal wetenschappelijke testen gedaan, waarin men heeft getest wat de effecten zijn van bepaalde plantsoorten op mensen binnen een ruimte. Daarin bleek dat er verschil is tussen het hebben van de juiste kantoorplant en het niet hebben van een plant. Hieronder een aantal feiten die uit verschillende onderzoeken zijn gebleken.

  • Daling van ademhalingsproblemen met 43%
  • Daling van astmatische klachten met 9%
  • Daling van longaandoeningen bij de kantoorwerkers met 12%
  • Daling van oogirritatie met maar liefst 52%
IK WIL GRAAG ADVIES

Welke werk gerelateerde voordelen bieden luchtzuiverende planten aan?

Dat luchtzuiverende planten zorgen voor een betere en gezondere werkomgeving is nu duidelijk, maar naast deze voordelen zorgen deze gezonde planten ook voor werk gerelateerde voordelen. Lees hier meer over dit onderzoek: 6 redenen waarom planten op kantoor essentieel zijn.

  • 15% meer creativiteit;
  • 20% minder ziekteverzuim;
  • 5 tot 17% meer luchtvochtigheid.
IK WIL EEN GEZONDER KANTOOR

De 10 meest luchtzuiverende (kantoor)planten:

Wij hebben hieronder de meest luchtzuiverende planten op een rijtje gezet. Bij deze planten hebben we niet alleen de chronologische volgorde aangehouden maar ook gekeken naar de herkomst van de plant en welke voordelen deze prachtige planten nou echt hebben.

10. Spathiphyllum sensation (Lepelplant)
De oorsprong van de Spathiphyllum sensation is het Amazonegebied. Waar deze plant bekend staat om zijn luchtzuiverende werking. Volgens onderzoeken is er gebleken dat schadelijke gassen worden opgenomen door deze Spathiphyllum en worden afgebroken. Ook zorgt deze plant ervoor dat de luchtvochtigheid wordt verbeterd. De plant staat op nummer 10 van deze lijst maar is volgens ons een mooie toevoeging aan een gezonde werkplek.
Luchtzuiverende kantoorplant

9. Nephrolepis (Varen)
De Nephrolepis komt oorspronkelijk voor in de subtropische en tropische streken van Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika. Deze plant zorgt ervoor dat giftige gassen en de lucht worden opgenomen en afgebroken. Daarbij worden ook schimmels uit de lucht verwijdert, daarnaast is deze plant een goede luchtbevochtiger.

Varen luchtzuiverende kantoorplant

8. Ficus Alii
De oorsprong van deze Ficus Alii komt voort uit delen van Azië en Afrika. Deze plant zorgt ervoor dat alle giftige stoffen worden opgenomen en worden afgebroken. Ook levert deze plant ons zuivere lucht binnen een kantoorruimte. Deze plant komt in verschillende soorten voor: als bos, boom en als verwikkelde stam.

Luchtzuiverende kantoorplant Ficus interieurbeplanting

7. Aloë Vera
Deze Aloë Vera plant is voor het eerst ontdekt in het Arabische Schiereiland. Het is een van de gemakkelijkste planten die weinig verzorging nodig hebben. Het helpt de lucht te zuiveren van chemicaliën. Ook heeft deze plant en handigheidje. Namelijk dat als er bruine vlekken op de bladeren komen dan weet je gelijk dat de lucht sterk verontreinigd is.

Luchtzuiverende kantoorplant Aloe Vera

6. Chlorophytum
In de tropische en subtropische gebieden van Afrika en Azië is de Chlorophytum te vinden. Dit is ook een van de planten die ervoor zorgt dat giftige gassen niet in de lucht blijft hangen, maar word opgenomen en afgebroken. Daarnaast zorgen deze (hang)planten ervoor dat astmatische klachten verminderen.

Luchtzuiverende kantoorplant hangplant

5. Dracaena Janet craig
De oorsprong van de Dracaena janet craig is West-Afrika. Deze plant zorgt ervoor dat planten de lucht zuiveren van de vieze stoffen die ontstaan door de vloerbedekking maar ook stof die op printers komt. De Dracaena Janet craig zuivert de lucht beter dan de gemiddelde plant.

Luchtzuiverende kantoorplant Drakenbloem

4. Nephrolepis obliterate (Varen)
De Nephrolepis obliterate is ook een varensoort en komt oorspronkelijk uit Australië. Deze plant zorgt ervoor dat de zuivering binnen een kantoorruimte naar wens verloopt. Ook filtert de Nephrolepis obliterate giftige stoffen en breekt deze daarna af.

Kantoorplant luchtzuiverend

3. Ficus robusta (Rubberplant)
Deze plant is makkelijker te onderhouden. Dat komt doordat de plant weinig licht nodig heeft en ook niet veel water. De plant ziet er ook nog eens modern uit en is goed voor de zuivering van de lucht binnen een kantoorruimte. Oorspronkelijk komt deze plant uit delen van Azië en Afrika.

Luchtzuiverende kantoorplant rubberplant

2. Rhapis excelsa
De oorsprong van de Rhapis excelsa is uit het (sub)tropische Zuid-China. Deze plant is een van de beste luchtzuiverende planten. De Rhapis excelsa heeft twee geweldige eigenschappen. Namelijk deze plant zorgt ervoor dat de lucht vochtig blijft en verwijdert stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de mens. Dit is dé geschikte plant om een gezond binnenklimaat te creëren.

Luchtzuiverende kantoorplant Rhapis excelsa

1. Areca palm (Goudpalm)
De nummer 1 van onze top 10 luchtzuiverende (kantoor) planten: Areca Chrysalidoc lutescens, ook wel goudpalm genoemd. Oorspronkelijk komt deze plant uit Madagaskar. Deze plant onderscheidt zich in de bladbreedte. Zodra de plant ouder wordt zullen de nieuwe bladeren splitsen en zich weer naar de natuurlijke vorm terugkeren. Deze palm is een topper wat betreft het aanmaken van zuurstof, filteren van schadelijke stoffen en is ook nog eens zeer eenvoudig te onderhouden. De absolute winnaar (ook te bewonderen als sfeerafbeelding bovenaan deze pagina)

Luchtzuiverende kantoorplant Areca palm

Meer informatie over kantoorplanten en hydrocultuur.

●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●
Volg ons op social media:
★ Pinterest
★ Facebook
★ Instagram
★ LinkedIn

●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●
Contact:
Ten Brinke Interieurbeplanting BV
info@ten-brinke.nl088 – 33 24000