De beste planten voor kantoor

Planten luchtzuiverend Ten Brinke Interieurbeplanting

Top 10 luchtzuiverende planten kantoor

U brengt waarschijnlijk al urenlang door in een kantoorruimte. En die kantoorruimte zit in veel gevallen vol stoffen en zelfs chemicaliën die ongezond of ronduit schadelijk kunnen zijn. Met een aantal luchtzuiverende planten op kantoor kunt u daar eenvoudig iets aan doen. Ga naar kantoorplanten.

Er zijn namelijk een aantal wetenschappelijke onderzoeken gedaan, waarin men heeft getest wat de effecten zijn van bepaalde plantensoorten op mensen binnen een ruimte. Daarin bleek dat er een significant verschil is tussen kantoorplanten en het ontbreken ervan. Hieronder een aantal bevindingen uit die uit verschillende onderzoeken:

  • Daling van ademhalingsproblemen met 43%
  • Daling van astmatische klachten met 9%
  • Daling van longaandoeningen bij de kantoorwerkers met 12%
  • Daling van oogirritatie met maar liefst 52%

Welke werkgerelateerde voordelen hebben luchtzuiverende planten?

Dat luchtzuiverende planten op kantoor zorgen voor een betere en gezondere werkomgeving is duidelijk, maar naast deze voordelen heeft u met deze gezonde planten ook profijt van:

  • 15% meer creativiteit;
  • 20% minder ziekteverzuim;
  • 5 tot 17% meer luchtvochtigheid.

Lees meer over dit onderzoek: 6 redenen waarom planten op kantoor essentieel zijn.

De 10 meest luchtzuiverende (kantoor)planten:

Wij hebben hieronder de meest luchtzuiverende planten voor op kantoor op een rijtje gezet, gerangschikt op de voordelen die de plant met zich meebrengt. Inclusief herkomst. Lees hieronder verder en ontdek de kantoorplant die het best bij u past.

10. Spathiphyllum sensation (Lepelplant)
De oorsprong van de Spathiphyllum sensation is het Amazonegebied, waar deze plant bekend staat om zijn luchtzuiverende werking. Volgens diverse onderzoeken is er gebleken dat deze lepelplant schadelijke gassen opneemt en afbreekt. Ook zorgt deze plant ervoor dat de luchtvochtigheid wordt verbeterd. Hoewel de plant nummer 10 van deze lijst met luchtzuiverende planten staat, is het volgens ons zeker een mooie én functionele toevoeging voor op kantoor!

Luchtzuiverende kantoorplant

9. Nephrolepis (Varen)
De Nephrolepis komt oorspronkelijk voor in de subtropische en tropische streken van Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika. Ook de varen zorgt ervoor dat giftige gassen en de lucht worden opgenomen en afgebroken en de plant vormt eveneens een goede luchtbevochtiger. Daarbij worden ook schimmels uit de lucht verwijderd, waardoor we de Nephrolepis terugvinden op plek 9 in de lijst met beste luchtzuiverende kantoorplanten.

Varen luchtzuiverende kantoorplant

8. Ficus Alii
De oorsprong van deze Ficus Alii ligt delen van Azië en Afrika, maar tegenwoordig vinden we de plant terug in kantoren over de hele wereld. En terecht, want de plant zuivert de lucht in uw kantoorruimte behoorlijk effectief. Bovendien is de Ficuss Alii te verkrijgen in verschillende soorten: als bos, boom of als verwikkelde stam. Daarmee past de plant altijd wel op uw kantoor!

Luchtzuiverende kantoorplant Ficus interieurbeplanting

7. Aloë Vera
Deze Aloë Vera is voor het eerst ontdekt op het Arabische Schiereiland. Het helpt de lucht te zuiveren van chemicaliën en andere schadelijke stoffen. Ook heeft deze plant een unieke eigenschap: als er bruine vlekken op de bladeren komen, dan is de lucht sterk verontreinigd. Handig om te weten! Bovendien vergt de aloë vera weinig onderhoud. Dat levert de plant een mooie 7e plek op in deze lijst met luchtzuiverende planten voor op kantoor!

Luchtzuiverende kantoorplant Aloe Vera

6. Chlorophytum
In de tropische en subtropische gebieden van Afrika en Azië vindt u de Chlorophytum in zijn natuurlijke habitat. Naast het feit dat ook Chloropyta ervoor zorgen dat gassen en giftige stoffen worden opgenomen en afgebroken, verminderen deze hangplanten ook astmatische klachten. Ruimtebesparend en functioneel!

Luchtzuiverende kantoorplant hangplant

5. Dracaena Janet craig
De Dracaena Janet Craig komt oorspronkelijk uit West-Afrika. Deze plant zorgt bijzonder goed voor het verminderen van stoffen in de lucht die ontstaan door het gebruik van vloerbedekking en printers. De Dracaena Janet Craig zuivert de lucht effectiever dan de gemiddelde plant en zorgt met haar groene voorkomen voor een inspirerende omgeving. Daarom vinden we deze plant terug op plek 5 van de lijst met luchtzuiverende planten!

Luchtzuiverende kantoorplant Drakenbloem

4. Nephrolepis obliterate (Varen)
De Nephrolepis obliterate is ook een varensoort en komt oorspronkelijk uit Australië. Net als de ‘normale’ Nephrolepis (plek 9) filtert deze plant de giftige stoffen en breekt ze af, maar dan net wat effectiever dan zijn broertje. Het blijkt dat de Nephrolepis zelfs één van de meest luchtzuiverende planten is!

Kantoorplant luchtzuiverend

3. Ficus robusta (Rubberplant)
De Ficus Robusta, ook wel rubberplant genoemd, komt voor in delen van Azië en Afrika en heeft alles wat men zoekt in een kantoorplant: een luchtzuiverende werking, een moderne uitstraling en weinig onderhoud nodig. De plant hoeft namelijk relatief weinig licht en water te krijgen om gezond te blijven. Dat maakt de Ficus Robusta één van de meeste veelzijdige luchtzuiverende planten voor op kantoor.

Luchtzuiverende kantoorplant rubberplant

2. Rhapis excelsa
Op de tweede plek in deze lijst met luchtzuiverende planten voor op kantoor vinden we de Rhapis excelsa die zijn oorsprong vindt in het (sub)tropische Zuid-China. De exotische Rhapis excelsa heeft namelijk twee geweldige eigenschappen; hij verwijdert stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de mens én zorgt ondertussen voor een optimale luchtvochtigheid. Hiermee creëert de plant in no-time een gezond binnenklimaat.

Luchtzuiverende kantoorplant Rhapis excelsa

1. Areca palm (Goudpalm)
De nummer 1 van onze top 10 luchtzuiverende (kantoor)planten: Areca Chrysalidoc lutescens, ook wel areca palm of goudpalm uit Madagaskar. Kenmerkend aan deze plant is de bladbreedte; nieuwe bladeren zich splitsen en keren naar hun natuurlijke vorm terug naarmate de plant ouder wordt. Qua functionaliteit is de areca palm een geweldige plant voor het aanmaken van zuurstof en het filteren van schadelijke stoffen. Bovendien is de goudpalm eenvoudig te onderhouden.

Beter wordt het niet en daarom dus ook de absolute winnaar van dit rijtje met luchtzuiverende planten voor op kantoor!

Luchtzuiverende kantoorplant Areca palm

Meer weten over luchtzuiverende planten op kantoor?

Lees meer over onze kantoorplanten of hydrocultuur planten of neem vrijblijvend contact op, vraag gratis advies aan en ontdek hoe we ook uw kantoor gezonder kunnen maken met een persoonlijk beplantingsplan!